Shock!

április 24.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallgasd végig Yngwie Malmsteen új albumát!

Március 29-én jelent meg a Mascotnál Yngwie Malmsteen új nagylemeze. A bluesosra vett Blue Lightning most elejétől végéig meghallgatható.

0202yngwie

Legutóbb 1996-ban, Inspiration címmel adott ki feldolgozáslemezt Yngwie Malmsteen, most pedig egy szintén nem saját szerzeményekkel teli album érkezett tőle lue Lightning címmel. Miközben azonban az Inspirationön elsősorban a hard rock nagyjai előtt tisztelgett a mester, ezúttal a bluesra helyezte a fókuszt: ugyan az anyagon szerepel pár saját téma is, Malmsteen ismét főleg régi kedvenceitől válogatott dalokat. „Klasszikus zenei képzettségű családban nőttem fel, és az emberek a neoklasszikus stílusomról ismernek", mondja a zenéről Yngwie. „De amikor megkaptam az első gitáromat az ötödik születésnapomra, a John Mayall & The Bluesbreakerst akartam utánozni: az Eric Claptonnal készült albumukra próbáltam játszogatni. Az emberekben nem igazán tudatosul, de nagyon mélyen érdekel a blues, így amikor a Mascot megkeresett, hogy készítsek egy ilyen stílusú albumot, egyáltalán nem jöttem zavarba a feladattól. Épp ellenkezőleg: teljesen természetesnek tűnt."

yngwiemalmsteen_cA feldolgozások mellett négy saját szerzeményt rejtő lemezre az alábbi dalok kerültek fel:

01. Blue Lightning
02. Foxy Lady
03. Demon's Eye
04. 1911 Strut
05. Blue Jeans Blues
06. Purple Haze
07. While My Guitar Gently Weeps
08. Sun's Up Top's Down
09. Peace, Please
10. Paint It Black
11. Smoke On The Water
12. Forever Man
13. Little Miss Lover (bónusz)
14. Jumping Jack Fish (bónusz)

A producer ismét Malmsteen volt, és megint ő is énekelte fel az albumot. A lemez most hivatalosan, teljes egészében végighallgatható.

 

Hozzászólások 

 
#3 kamikaze 2019-04-04 18:23
Idézet - pumpika666:
lehet csak én hallom rosszul(laptopo n néztem meg a mellékelt videjót), de a strato hangja agyonnyomja még a dobokat is


Plusz van benne néhol valami olyan ,,koszosság" is, mintha a háttérben valaki egy sajtreszelőt kaparászna. :)
A blueshoz illik a hagyományosabb megszólalás, de ezt nem értem. És a túl sok virga sem kéne. Sok helyen oda is berakja, ahol gyakorlatilag nincs értelme, nem ad a dalhoz semmit. A javára írom, hogy van ennél rosszabb hangzású lemeze is, és az énekhangja is fejlődött. Helyenként egész meggyőző. Kérdés, hogy ez elég lesz-e új rajongók megnyerésére, mert a régiek eléggé elfogytak.
Idézet
 
 
#2 pumpika666 2019-04-04 16:38
lehet csak én hallom rosszul(laptopo n néztem meg a mellékelt videjót), de a strato hangja agyonnyomja még a dobokat is, ez a fószer tényleg nem ismeri a mértékletesség, vagy az alázat fogalmát, gyakorlatilag maga alá temeti az embert a virgatenger, pedig a blues pont nem a hangok mennyiségéről szól
Idézet
 
 
#1 Montsegur 2019-04-04 13:51
Belehallgattam. Pontosabban hallgattam, amíg bírtam, de a 4-5. szám körül feladtam... Neoklasszikus virgák erdeje, ami agyonnyomja a hallgatót. A mester nyilván most is csuklóból kiráz 10-20 Malmsteen-stílusú sziporkát percenként, de ez akkor sem blues... Az énekhangja meg... sajnos nem olyan erős, mint az egója :)

Összegezve: A kevesebb néha több.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.