Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Hallatar: októberben jön 2017 egyik legsúlyosabb tartalmú albuma

Október 13-án, a Svart kiadónál jelenik meg a Hallatar bemutatkozó lemeze, a No Stars Upon The Bridge. Az elnevezés Tomi Joutsen énekest (Amorphis), Gas Lipstick dobost (HIM) és Juha Raivio gitárost (Trees Of Eternity) takarja.

0907hallatar

Két dal is meghallgatható a Hallatar első albumáról, amely október derekán érkezik. A zenekar alapítói Tomi Joutsen, az Amorphis énekese, Juha Raivio, a Trees Of Eternity gitárosa, illetve Gas Lipstick, a HIM egykori dobosa, és a projekt különleges színezetet kap attól, hogy a néhai Aleah Starbridge énekesnő versei köré építették a dalokat a tagok. Aleah nemcsak az egyetlen lemezt megért Trees Of Eternity énekesnője, de egyben Juha élete párja is volt tavaly áprilisi, tragikus haláláig.

„Miután szerelmem és élettársam meghalt, összegyűjtöttem az írásait, a szövegeit és a verseit, hogy biztonságba, a szívemhez közel helyezzem őket", mondja a gitáros. „És valami előjött a sötétségből, így egy hét alatt megírtam a Hallatar albumának dalait. Nem sokra emlékszem ebből a hétből, semmi sem maradt meg abból, ahogy írom a dalokat. De az megvan, hogy amint belemerültem a zeneszerzésbe, ígéretet tettem magamnak: akármilyen zene is születik, utólag már semmit sem változtatok meg rajta. Csak az számított, hogy a születendő zene azon percek abszolút igazságát tükrözzék vissza, amikor írtam őket. Utána pedig megkérdeztem két barátomat, akik egyben kiváló zenészek is, hogy felvennék-e velem ezt a muzsikát, és mindketten anélkül vágták rá az igent, hogy akár egy hangot is hallottak volna a zenéből. Örökre hálás leszek nekik, amiért végigjöttek velem ezen az ösvényen, hiszen már maga a folyamat is nehéz volt, és az is marad."

0907hallatar2

hallatar_cA lemez dallistája az alábbi:

01. Mirrors
02. Raven's Song
03. Melt
04. My Mistake (feat. Heike Langhans)
05. Pieces
06. Severed Eyes
07. The Maze
08. Spiral Gate
09. Dreams Burn Down (feat. Aleah Starbridge)

A hamarosan megjelenő albumról most két dal is meghallgatható, a My Mistake-ben Heike Langhans vendégeskedésével.

 

Hozzászólások 

 
#2 DRAZSEN 2018-12-05 23:07
Nem kukacoskodásból ,de Juha esetében illő lett volna,vagyis inkább perfektebb jelezni,hogy a Swallow the Sun az anyabandája,a TOE csupán egy projekt volt.Amúgy zseniális.
Idézet
 
 
+1 #1 Thasaidon 2017-09-10 19:06
A Trees of Eternity lemezén mérhetetlenül ihletett az énekesnő hangja (bár elég szomorú apropóból, ugye). Szép ötlet, hogy a verseit is megzenésítik, az elhangzott minta alapján jó helyre is fognak kerülni, bár első benyomásra nem vagyok biztos benne, hogy pont a hörgés lenne azok leghívebb kifejezésmódja.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.