Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Halford mellett Cavalera, Jasta és rapfeldolgozás az új Death Punch lemezen

0603ffdpAhogy közeleg az első felvonás megjelenési dátuma, úgy derül ki egyre több információ a Five Finger Death Punch kétrészes új albumáról, a The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Volume 1-2-ről. Azt már eddig is tudtuk, hogy Rob Halford vendégszerepel a lemezen, ám nem ez lesz az anyag egyetlen különlegessége.

Az első klipdalban, a Lift Me Upban vendégszereplő Rob Halford mellett Max Cavalera (Soulfly), Jamey Jasta (Hatebreed) és Maria Brink (In This Moment) is vendégszerepel az új Five Finger Death Punch lemezen – árulta el Zoltan Bathory gitáros a Metal Covenantnek adott interjújában. „Mindenki jó barátunk. Egyedül Robot nem ismertük előtte személyesen. Max már énekelt velümk korábban: feljött a színpadra vendégeskedni egy dalunkban, amikor egy kanadai turnén a Soulfly volt az előzenekarunk. Azon a turnén jól összehaverkodtunk, természetesen adta magát a dolog, Ivan pedig imádja Maxet, nagy rajongó. Jamey Jastával ugyanez a helyzet: régóta jó cimboránk, számtalanszor turnéztunk együtt. Ami pedig Mariát illeti az In This Momentből, az egyik dalhoz szükség volt egy női hangra, és egyből rá gondoltunk, mert ő is haver, és tudtuk, hogy képes rá. Aztán bejött a stúdióba, ahol további részeket bíztunk rá. Eleinte csak bizonyos mély témákat akartunk vele felénekeltetni, de aztán a végeredmény sokkal inkább egy duett volt.” Az anyagon az említettek mellett egy Tech N9ne nevű rapper is szerepel, méghozzá egy LL Cool J feldolgozásban, a Mama Said Knock You Outban. „LL Cool J mindig is menő volt, még a metalosok is elfogadják. A dalt mindenki hallotta, mindenki ismeri, mindenki bírja őt – olyan előadó, akit általánosan elfogadnak. Besúlyosítottuk a nótát, és amikor Tech N9ne is a képbe került, arra gondoltunk: remek, ez működik, akkor bassza meg, tegyük fel a lemezre is!”.

Zoli szerint egyébként maga a zene nem tér el nagyban az eddigi Death Punch művek stílusától. „Még ha van is előrelépés, ilyen a hangzásunk, és nagyjából elérkezett az az idő, amikor az emberek elkezdik unni, amit csinálsz, vagy pedig változtatnod kell. Kicsit olyan ha-van-rajta-sapka-ha-nincs szituáció ez. Ha nem változtatunk, és azt csináljuk, amit eddig, az lesz a reakció, hogy oké, ezt már háromszor hallottuk. Ha kommerszebb irányba fordulunk, egyből azt mondják: ó, több pénzt akarnak! Ha pedig súlyosabb a zene, azt kapjuk meg, hogy kezdjük elveszíteni a kommersz ízeket, nem kerülünk rádióba, zuhanunk lefelé, nincsenek dalaink. Szóval akármit csinálsz, az emberek mindenképpen azt gondolják majd, hogy valami nem oké. Ha viszont a lemez dupla, egyből más a helyzet: ha huszonnégy nótád van, kísérletezhetsz. Amennyiben egy tízdalos lemezből három dalban kísérletezel, az emberek nem értik, mi a szart csinálsz, ilyen keretek között egyszerűen nincs ehhez tered. Huszonnégyből viszont simán a kísérletezésre áldozhatsz öt-hat témát, és olyan irányokba is terjeszkedhetsz, amilyenekbe alapesetben nem mennél. Például feldolgozhatsz egy hip hop számot, ami manapság roppant népszerűtlen lépés.”

A The Wrong Side Of Heaven And The Righteous Side Of Hell Volume 1 július 22-én kerül a boltokba, a második rész a jelenlegi állás szerint valamikor ősszel jelenik meg. A kiadó Amerikában a Prospect Park, a világ összes többi részén pedig az Eleven Seven. A Five Finger Death Punch az idei NovaRock fesztiválon is játszik, november 22-én, Bécsben azonban önálló bulin is el lehet csípni őket az Avenged Sevenfold és a Device társaságában.

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 huczenecker 2013-06-04 12:13
Inkább a Te szemedben lesz bukta, és az enyémben is, gyanítom.
Ez a dal az előző lemezen elfért volna simán, de én többet vártam most. Persze megértem, hogy ebben a stílusban nem igazán lehet ép keretek közt kísérletezgetni . Valószínűleg ezért vonultatnak fel ilyen sztárvendégeket is.
Idézet
 
 
+1 #1 matheusthemaggot 2013-06-03 20:59
Valamiért van egy olyan érzésem, hogy ez nagy bukta lesz.. De ne legyen igazam!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.