Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha négy embert nyolc évre összezársz egy buszban, idővel mindenki be fog kattanni”

0811mrbigPaul Gilbert szerint Pat Torpey, a Mr. Big dobosa jelenleg azt próbálja megtanulni, hogyan éljen együtt a Parkinson-kórral, és egyre jobban halad. A csapatot kikészítette társuk betegsége, de szerencsére jobban összetartanak, mint valaha.

„Rockos az anyag”, mondta Gilbert a Radio Fireballnak a hamarosan megjelenő új Mr. Big-lemezről. „És vannak rajta óriási groove-ok is, meg remek harmóniák. Eric fantasztikusan énekel, imádom az összes szólómat, és a ritmusszekció is odatette magát. De ezen túlmenően elég nehéz jellemezni a lemezt. Szerintem fel kell tenni, aztán bólogatni rá, és énekelni a nótákat. Minden Mr. Big-album egy esemény. Ezt az újat most nem annyira élőben raktuk össze, mint az előzőt, több munka maradt a stúdiózás idejére, mivel Billy turnén volt, és Ericnek is elég sok koncertje akadt. De így is remekül összeállt az anyag. Igazából ugyanúgy be tudok kapcsolódni a munkába, ha élőben játszom valakivel, mint amikor hallom a felvételeket, és ezeken keresztül zenélek velük együtt. Szóval ezt is élveztem.”

A Mr. Biggel kapcsolatos egyik legfontosabb kérdés jelenleg persze Pat Torpey állapota, akit betegsége miatt a turnén is Matt Starr (Ace Frehley, Burning Rain) helyettesít majd. „Pat már jobban van. Komoly betegséggel küzd, ami neki és nekünk is nagyon nehéz helyzetet teremt. Támogatjuk őt, amennyire csak módunkban áll. És mivel itt a fizikai problémákhoz mentális gondok is társulnak, Patet bizony nagyon kikészítette a helyzet, totálisan magába roskadt, rettenetesen nehezen tudta megemészteni a dolgot. De most már jobb kedve van, és remélhetőleg a velünk folytatott munka is felvillanyozza. Most azt tanulja, hogyan birkózzon meg az élete ezen új kihívásával, és szerintem egyre jobban halad. Nagyon büszke vagyok rá.”

Gilbert szerint ma már nincsenek személyes problémák a zenekarban. „Ha fogsz négy embert, és összezárod őket egy buszban nyolc évre, ahol együtt kell élniük, és közben nem tarthatnak szünetet, akkor tök mindegy, mennyire jó arcok, egy idő után mindenki be fog kattanni. A korai időkben rendkívül keményen dolgoztunk, alig pihentünk. Leginkább szünetre lett volna szükségünk. De manapság fantasztikus a hangulat.”

A Mr. Big új lemeze, a …The Stories We Could Tell szeptember 26-án jelenik meg Európában. A csapat turnéja október 17-én indul Londonban, de egyelőre nem jönnek közel Magyarországhoz: pár nyugat-európai és orosz dátum után egyből fő területük, a Távol-Kelet következik egészen november végéig.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.