Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ha esténként 100 ezer dollárt keresnénk, benne lennék az újjáalakulásban”

Kevés illúziórombolóbb dolog történhet egy rockbandával, minthogy egyszerre több mutációja is párhuzamosan létezzen és koncertezzen. Az L.A. Guns évek óta ebben a cipőben jár, de az egyik inkarnáció vezetője, Tracii Guns gitáros szerint ez még mindig sokkal jobb így, mintha ismét együtt kellene dolgoznia a másik frakciót képviselő Phil Lewis énekessel és Steve Riley dobossal...

„Szerintem mindenkinek jobb ez így", mondta az évek óta fennálló kissé nevetséges állapotról Tracii Guns a RockAAA-nek adott interjújában. „A srácok a másik bandában azt csinálják, amit akarnak, és én is azt csinálom, amit én akarok. És ez olyasmi, amire a múltban sajnos egyáltalán nem volt módunk... Korábban soha nem csinálhatta mindannyiunk azt, amit szeretett volna. Most meg olyan az egész, mint egy franchise, mi vagyunk a McDonald's..."

A gitáros elismerte: természetesen létezik az a pénz, amiért hajlandó lenne revideálni az álláspontját. „Magamtól igazából nem tudom, miért dolgoznék ismét együtt Phillel. Sokan mondják, hogy meg kellene tennem a rajongókért, de miközben őszintén elfogadom ezt az álláspontot is, úgy gondolom: 44 évesen azt kell csinálnom, ami boldoggá tesz. 1989 nagyon régen elmúlt már, és egyszerűen nem érdekel, hogy ismét azt tegyem, amit akkoriban. Nézd, őszinte leszek: lóvéért lehetne róla szó. Ha az L.A. Guns akkora név lenne, hogy egy este megkeresnénk mondjuk 100 ezer dollárt, természetesen benne lennék, hiszen nem vagyok idióta. De jelenleg 1000 és 10 ezer dollár közötti összegért koncertezünk, és ezen semmit sem változtatna, ha Phil lenne a zenekar énekese. Egyszerűen nem számít, ki énekel, mert az emberek a nóták kedvéért jönnek le a bulikra, és úgy látom, nagyon kevesen vannak, akik mereven ragaszkodnának az 1988-1989 körüli felálláshoz. Nyilván léteznek zenekarok, akiknél megéri megcsinálni az ilyesmit. A Mötley Crüe kimegy és lenyom egy old school bulit, mert megvan hozzá a megfelelő rajongóbázisuk. Az Aerosmith meg... Haver, azok a fickók utálják egymást! Nem hinném, hogy Phil és én utálnánk egymást, de rengeteg zenekar létezik, akik kizárólag a pénzért csinálják ezt az egészet. Ők elég szerencsések ahhoz, hogy megtehetik ezt..."

A Tracii-féle L.A. Guns 2007-ben Budapesten is fellépett.

 

Hozzászólások 

 
#6 Mr. Cool 2011-06-17 17:00
Egyébként tönk mindegy, mit mond. Ezeket a régisulis metál bandákat már tényleg csak a "fanatikusok" hallgatják, akiknek nem fog változni a véleménye, akármit is mondanak a zenészek. Meg egyébként is negyven fölött mindenki meghülyül...
Idézet
 
 
+2 #5 kamikaze 2011-06-17 14:57
Nekem a Hollywood Vampires megvan, jó lemez.
Idézet
 
 
+1 #4 Venomádi 2011-06-17 13:32
Azért mert a zene lényege az. Azért szóljon szívből mert akkor kibaszott kár az égvilágon bármit elkezdeni, ha nem azért történik. Mondjuk egyet se vettem, és nem is tervezem, de pl Motörhead is rohadtul leszarja, hogy mennyi pénze van. Olyan bandát nem is hallgatok, amelyik pénzért állt volna össze. Mert akkor tudom, hogy a producer kénye kedve szerint csettint, és még az atyaisten is lejön az égről. És nekem még csak az kéne, hogy ilyeneket fizessek ki. Egyszerűen hogy lehet valaki hiteles azokután, hogy fölmarkolta a jussát, aztán szarik bele a világba? Bocs végülis mondhatnád, hogy kötekedni jöttem, dehát szólásszabadság egyelőre még ezt az oldalt is illeti, véleményem meg lehet attól függetlenül, hogy ez bárkit is érdekel-e. Azt is nehezen emésztem meg, hogy a legtöbb pop-előadónak írják a dalt, és a szöveget is. Más dalát énekli, egyszerűen röhejesen hiteltelen az egész, a lényeg, hogy a lé csorogjon a legkisebb résből is..
Idézet
 
 
+4 #3 Mr. Cool 2011-06-17 13:10
Nincs ebben semmi, zenélne korpáért és kész. Sosem értettem ezt az "őszintén a rajongók felé" szöveget... mindig az picsog, aki egyébként semmit nem tett a bandáért. Miért szólna szívből? Te vettél már valaha egy L.A. Guns lemezt is?
Idézet
 
 
-7 #2 Venomádi 2011-06-17 12:08
Szarrágó dolog az egész. Vagy szívéből szóljon vagy menjen a picsába. Ilyen zenész egy se legyen..
Idézet
 
 
+3 #1 kamikaze 2011-06-17 11:46
Őszintének tűnik a csávó, és ez is valami. Végre beismeri egy zenész, hogy szinte kizárólag a pénzért lenne hajlandó újra összeállni régi cimboráival, ami manapság sok más jóval ismertebb zenekarnál is valószínűsíthet ő, csak nem vallják be. Persze "hülyék lennének", mert akkor oda lenne a hitelességük, inkább hazudnak, vagy jobb esetben nem mondanak semmit. Ettől függetlenül, ugyanazon a néven párhuzamosan futó két banda elég szánalmas.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.