Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gyermekmolesztáló papokról szóló dal is lesz az új Black Sabbath albumon

Újabb dalcímek derültek ki a Black Sabbath júniusban esedékes nagylemeze kapcsán. A tagok egyre több interjút adnak az albumot illetően, és mindegyikben egyetértenek abban, hogy a munka remek hangulatban folyt. Azt azonban Geezer Butler és Ozzy Osbourne még a lemezt feldoboló Brad Wilk kiváló teljesítménye ellenére is sajnálja, hogy Bill Ward végül nem vett részt az anyag elkészítésében.

„Tony olyan fajta fickó, aki nem akarja, hogy elkeseredjünk”, magyarázta Geezer Butler a Guitar Worldnek. „Nem engedte, hogy a betegsége megzavarja a lemez elkészítését, azt akarta, hogy megcsináljuk az albumot.” A basszer szerint a munka remek hangulatban telt, ami annak is köszönhető, hogy ő, Iommi és Ozzy Osbourne közös pályafutásuk során első ízben vettek fel teljesen józanul egy teljes albumot.

A doboskérdést illetően mindenki szerette volna, ha Bill Ward nem farol ki a sztoriból. „Szerettük volna, ha Bill Ward dobol a lemezen, de hirtelen közbejött valami. Amikor megkezdődtek Tony kezelései, elutaztam Hawaii-ra, aztán mire visszajöttem, Bill már nem volt a csapat tagja… Brad Wilk felkérésével kapcsolatban először szkeptikusak voltunk, de aztán meggyőzött minket. Én például nagyon meglepődtem, mert a játékát sokkal jobban jellemzi az a Bill Ward-féle jazzes, swinges érzés, mint a heavy metalos zúzás.” Ward hiányát Ozzy Osbourne is fájlalja, aki a Revolver magazinnak azt mondta: roppantul bánja, hogy nem sikerült megállapodniuk a dobossal. „Óriási lett volna, ha ő is itt van velünk. Az igazat megvallva sosem értettem ennek az egésznek az üzleti oldalát… Azt választottam, hogy kimaradok ezekből a dolgokat: a feleségem intézi az ilyen ügyeimet, ugyanígy Geezernek is a felesége a menedzsere, és Tonynak is van saját menedzsere. Így aztán én magam nem ütöttem bele az orromat az egyeztetésekbe, de az illetékesek nem tudtak megállapodni Bill-lel. Továbbra is nagyon szeretem őt, és minden jót kívánok neki, de így alakult…” 

A már ismert End Of The Beginning, Age Of Reason és God Is Dead számcímek mellett újabb témákról lebbent fel a fátyol a Butler-féle beszélgetésben: a lemezen biztosan szerepelni fog egy Dear Father című szám, ami a pedofil papok meggyilkolásáról szól, és egy drogos témájú szerzemény Methademic címmel. Az Epic pedig ugyanolyan hét perc feletti behemót, mint az End Of The Beginning vagy a God Is Dead.

Tony Iommi egyébként a Sabbath lemeze mellett az Eurovíziós Dalfesztivál örmény indulójának is adott egy dalt, ez azonban öt évvel ezelőtt íródott. „Ugyanúgy sokkolt a felkérés, mint ahogy bárki mást is sokkolt volna”, vallotta be Tony a Birmingham Mailnek. „Az Örményországban végzett jótékonysági munkáim miatt kerestek meg, és megkérdezték, nincsenek-e dalaim e célra. Rengeteg nótát írok, amiket aztán félreteszek, és ott hevernek parlagon örökre, mert nem passzolnak sem a Sabbath, sem más projektek zenei világához. Így aztán előkerestem a Lonely Planetet, ami amolyan power ballada-szerűség, és elküldtem nekik. Meglepődtem, amikor felkerült a listára, és még jobban megdöbbentett, hogy az örmény nép erre a dalra szavazott. Egy kis szerencsével akár még nyerhet is, ki tudja…”

A Sabbath új lemeze még mindig a 13 munkacímen fut, de mivel március végén a Suicidal Tendencies is kihoz egy új albumot ezen a néven, nem lepődnénk meg, ha Ozzyék végül más címet találnának, főleg, hogy a tagok eddig is azt mondták: ha találnak jobbat, a 13 elnevezés megy a levesbe…

 

Hozzászólások 

 
#5 Dead again 2013-03-12 17:14
Remélem a Scary dreams-et is felvették!
Idézet
 
 
-2 #4 kiezte 2013-03-12 13:47
papok=DURVASÁGA MIATT MODERÁLVA.
Idézet
 
 
-2 #3 BSND 2013-03-12 13:26
Pedofil papok? Remélem ennél azért eredetibb szövege lesz a többi számnak.
Idézet
 
 
+6 #2 Pitta 2013-03-12 13:13
A dobos hiánya legyen a legnagyobb baj :D Jó lett volna ha összejön az eredeti négyes, de szerintem egyrészt a legnélkülözhető bb tagot cserélték le, másrészt ettől semmivel sem lesz kevésbé "várós" az anyag. Engem részemről az érdekel, Iommi és Ozzy mit hoznak össze közösen. És még akkor is érdekelne, ha dobgép szólna a végeredmény alatt.
Idézet
 
 
+6 #1 kamikaze 2013-03-12 10:49
Már egy kicsit uncsi ez az én menedzserem, meg az ő menedzsere duma tőlük. A nagy l...szt! A menedzser azt képviseli, amivel megbízzák, vagy ha nem, akkor ki van rúgva! Persze más kérdés, ha az pont a legközelebbi családtag, de akkor meg ne jöjjenek ilyen ájtatos dumával!
A lemez majdani színvonalától függetlenül azért nagy kár, hogy nem az eredeti négyes játszik rajta, mert így ,,csak" egy új BS album lesz, majdnem eredeti felállással, ezért nem is annyira várós anyag. Kár, hogy így alakult, és már az elején kissé rossz szájízzel indult az újabb kori történetük.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.