Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gyerekekkel lépett színpadra James Hetfield

1111jameskidsSpeciális elismeréssel tüntette ki James Hetfieldet a Little Kids Rock, az Egyesült Államok legnagyobb olyan nonprofit szervezete, amely zeneoktatást és hangszereket biztosít az amerikai iskoláknak. A Metallica frontembere anyagilag, erkölcsileg és aktív tevékenységekkel is évek óta folyamatosan támogatja a szervezetet.

Igazán különleges előadást tartott november 9-én James Hetfield a Facebook Menlo Park-i létesítményében: a Metallica énekes/gitárosa Livin' The Dream díjat kapott, és ennek keretében gyerekekkel lépett színpadra a Rockin' The Bay Benefit nevű gálán. A szóban forgó díjat a Facebook egyik néhai vezetője, Josef Desimone tiszteletére alapították, aki a Little Kids Rock javára szóló kampány egyik fő arcának számított, és emellett fanatikusan rajongott a Metallicáért is. „Azért adjuk át ezt a díjat Jamesnek, mert egyrészt el szeretnénk ismerni azt a támogatást, amit évek óta nyújt a Little Kids Rocknak, másrészt azt a szerepet is, amit inspiráló jelenlétével tölt be egy olyan zenekarban, amely forradalmasított és meghatározott egy önálló zenei stílust", mondta a kitüntetésről David Wish, a 2002-ben létrehozott Little Kids Rock alapító vezérigazgatója.

„Szilárdan hiszek a kreativitás zenén keresztüli kifejezésében", mondta James. „Nagyon fontos, hogy az erre szolgáló lehetőségeket már kis kortól kezdve elérhesse mindenki. Ezért támogatom én magam is a Little Kids Rock küldetését, amely arra irányul, hogy elérhető zeneoktatást biztosítson a gyerekek számára. Láttam, hogyan teszi jobbá az emberek életét a zene, így megtiszteltetés számomra, hogy segíthetek egy olyan szevezetnek, amely fiatal életeket gazdagít a zenei oktatás életre szóló ajándékával."

A Rockin' The Bay Benefit gála azon San Francisco környékén működő iskolákat támogatja, amelyekben a Little Kids Rock képviselettel rendelkezik: speciális zenei előadásokra és aukciókra egyaránt sort kerítenek a műsor keretében. Az idei rendezvényen Hetfield mellett olyan muzsikusok vettek részt, mint Joe Satriani dobosa, Jeff Campitelli, illetve Marcus Henderson, a Guitar Hero létrejöttében kulcsszerepet játszott szólógitáros. Tavaly többek között Sammy Hagar és Matt Sorum tette tiszteletét a gálán, amely végül annyi pénzt fialt, hogy az alapítvány több mint ötezer hangszert tudott kiosztani a régióban, és több tízezer gyerek számára tudtak ingyenes zenei foglalkozásokat tartani a bevételekből.

 

Hozzászólások 

 
+11 #2 Bakk-Dávid László 2013-11-11 15:42
milyen jól dobol a srác ;))

Hetfieldnek meg sokkal jobban üt a hangja, ha végre normál E-hangolású gitárokon szólal meg egy régi 'tallica dal.
Idézet
 
 
+20 #1 extremeblast 2013-11-11 13:56
Végre csinálnak valami értelmeset is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.