Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Guns N’ Roses: továbbra is ellentmondásosak az információk Európáról

1127gnrA héten adja utolsó 2016-os koncertjét a Guns N' Roses, akik elképesztő sikerrel tértek vissza idén a koncertszínpadokra egy speciális, régi-új felállásban. A csapat jövő évi tervei még csak részben ismertek, de egyre több a találgatás – olyan is akad közöttük, amely bennünket is érint...

November 30-án, Mexikóvárosban adja a Not In This Lifetime turné utolsó 2016-os koncertjét a Guns N' Roses, akik mindenképpen az idei év legnagyobb rockszenzációját szolgáltatták azzal, hogy huszonhárom év után újra egy színpadra állt náluk W. Axl Rose énekes, Slash gitáros és Duff McKagan basszer. A 2017-es folytatás már biztos, az Ázsiát és Ausztráliát érintő kör január 21-én indul Oszakában, és március 3-án zárul Dubaiban – azt illetően azonban továbbra is csak pletykákra támaszkodhatunk, mihez kezd utána a zenekar. Most például közzétettek egy rövid kis videót, amely mindenképpen újabb észak-amerikai koncertekre utal, mivel a kizárólag ott működő AT&T szponzorációját lebegtetik meg benne, viszont megoszlanak a vélemények arról, mikor várhatók további fellépések a csapat hazájában. A legvalószínűbbnek jelenleg egy jövő őszi arénaturné tűnik odaát, hiszen minden jel és eddigi információ, illetve a logika szabályai szerint is európai fellépéseknek kell következniük nyáron.

Mivel a csapat még mindig semmit sem jelentett be az esetleges európai bulikkal kapcsolatban, a találgatások egyre vadabbak. Kering például a neten egy turnémenetrend a Guns N' Roses Latinoamérica rajongói közösség jóvoltából, rajta konkrét európai helyszínekkel, és ezek között egy július 18-ai budapesti dátummal az Arénában. Mielőtt bárki is kiugrana a bőréből, mint arra a Guns N' Roses Hungary összeállítása is felhívja a figyelmet, a zenekar a Not In This Lifetime körben eddig kizárólag sokkal nagyobb méretekben játszott ennél, és a szóban forgó listán meglebegtetett többi európai helyszín is összehasonlíthatatlanul terebélyesebb az Arénánál. Viszont ha tényleg arénaturnéra indulnak ősszel Észak-Amerikában, ehhez mindenképpen be kell lőni a színpadot és a show-t valahol élesben a kisebb helyszínekhez is, erre pedig akár ez is alkalmas lenne...

Mielőtt újfent nagyon fellelkesülne valaki, tegyük hozzá, hogy a Shock! információi szerint egyelőre nem mutatkozik komoly esély 2017-es, budapesti Guns N' Roses-bulira, noha mi is úgy hallottuk – méghozzá több forrásból is –, hogy különböző puhatolózások folytak és folynak a zenekar irányába. Ilyenek azonban már korábban is akadtak, aztán a csapat végül át sem jött Európába idén, pedig az év első felében is konkrét dátumokat és helyszíneket szellőztettek meg különböző orgánumok, köztük komoly és megbízható források is... Viszont a banda eddig mindig fokozatosan jelentette be az újabb és újabb turnészakaszokat, így most, a dél-amerikai sorozat végével mindenképpen sanszos, hogy konkrétumokat is megtudjunk végre az európai bulikról. Főleg, ha – mint azt a logika újfent diktálná – a karácsonyi piacra akarják kiszórni a jegyeket...

A Not In This Lifetime turné egyébként lazán az idei év legsikeresebb koncertsorozata: a huszonöt észak-amerikai koncerten 116,8 millió dollárnyi jegybevételt söpört be és 1,048 millió embernek játszott a Guns N' Roses. Dél-Amerikából egyelőre nem érkeztek adatok, de itt is elképesztő sikerrel nyomulnak (ráadásul olyan darabok kerültek a programba az eddigiek mellé, mint a Yesterdays, a Sorry vagy a Catcher In The Rye). A zenekarral egy koncertre vetített átlagbevétel szempontjából sem vetélkedhet senki idén, hiszen fellépésenként átlagosan 5,498 millió dollár folyik be a jegybevételekből (a belépők átlagára 117,3 dollár). A legnagyobbat New Yorkban tarolták Axlék, ahol két koncertet adtak a MetLife stadionban összesen több mint 100 ezer rajongónak, akik 11,6 millió dollárt hagytak a pénztáraknál. Chicagóban, Foxborough-ban és Los Angelesben szintén több mint 8-8 millió dollárt hoztak a hasonló kettős fellépések. Utóbbiakat kollégánk is látta, a beszámolót itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
-1 #8 Kobi79 2016-11-29 21:28
Abba már bele se merek gondolni,hogyha Izzy és Steven is velük lennének mennyit kaszáltak volna...
Idézet
 
 
+2 #7 cifrakdaniel 2016-11-27 19:10
Idézet - Thasaidon:
Félelmetes, hogy ez a banda néhány év alatt, immár évtizedekkel korábban letett valamit az asztalra, ami miatt még most is lazán hozni tudják az év legtejelősebb turnéját. Mennyire rá kellett érezni valamire a levegőben (vagy "csak" jókor lenni jó helyen.)

Hát igen..az az AFD amit összehoztak az mai napig brutális. Az Illusions dalairól nem is beszélve /Coma, Locomotive, Don't Damn Me stb./
Mondjuk ehhez az egészhez nagyon kellett az is, hogy 23 évig ne mutatkozzanak együtt sehol. :D és mondjuk ez még a mai napig nem is történt mega koncerteken kívül hivatalosan.
Idézet
 
 
+2 #6 Thasaidon 2016-11-27 17:49
Félelmetes, hogy ez a banda néhány év alatt, immár évtizedekkel korábban letett valamit az asztalra, ami miatt még most is lazán hozni tudják az év legtejelősebb turnéját. Mennyire rá kellett érezni valamire a levegőben (vagy "csak" jókor lenni jó helyen.) Remélem, összejön egy magyarországi dátum is, az kábé olyan szintű pirosbetűs ünnep lenne a naptáramban, mint ha a Lotus Thief vagy a SubRosa játszana ("bezzeg a világ legjobb zenekara" sóvárgás pipa). Biztos nem lenne olcsó egy G n' R-buli, de gyanúm szerint ez olyan koncert lenne, amire a 100000 forintos hátsó sori háttal állós jegyek is kb. percek alatt kelnének el.
Idézet
 
 
#5 Pasolini 2016-11-27 17:43
Idézet - cifrakdaniel:
Idézet - Pasolini:
Most akkor lesz vagy sem? Az Aréna kicsi lenne...De ettől függetlenül: melyik koncert- vagy fesztivál szervező iroda főnökeit kell leszopni ahhoz, hogy elhozzák őket Magyarországra?

Livenation..és hidd el dolgoznak ők ezen ezerrel..ők sem hülyék.
A groupamát elképzelhetőek tartom még ha nehezen is. Ha össze is jön simán olyasmi jegyárak lesznek mint a Sabbath bulin /35k a kiemelt álló stb stb./


Ha "csak" 35k lesz a kiemelt álló, arra azt mondom, még baráti ár. Tudom, sokak szerint ez csak a pénzről és a többi...de én akár 50.000 Ft-ot kifizetnék érte. Ha lesz is koncert, nem a jegyárakkal lesz a gond, hanem azok rohamos fogyásával.
Idézet
 
 
+1 #4 cifrakdaniel 2016-11-27 16:57
Idézet - Pasolini:
Most akkor lesz vagy sem? Az Aréna kicsi lenne...De ettől függetlenül: melyik koncert- vagy fesztivál szervező iroda főnökeit kell leszopni ahhoz, hogy elhozzák őket Magyarországra?

Livenation..és hidd el dolgoznak ők ezen ezerrel..ők sem hülyék.
A groupamát elképzelhetőek tartom még ha nehezen is. Ha össze is jön simán olyasmi jegyárak lesznek mint a Sabbath bulin /35k a kiemelt álló stb stb./
Idézet
 
 
+1 #3 Pasolini 2016-11-27 16:47
Most akkor lesz vagy sem? Az Aréna kicsi lenne...De ettől függetlenül: melyik koncert- vagy fesztivál szervező iroda főnökeit kell leszopni ahhoz, hogy elhozzák őket Magyarországra?
Idézet
 
 
+4 #2 cápaidomár 2016-11-27 14:28
M.E.Ú.M.

:-D

A bulvár kimaradt!
Idézet
 
 
+8 #1 cifrakdaniel 2016-11-27 13:56
Hiányolom a kommenteket..:(
"Izzy nélkül szart sem ér az egéz"
"eladták magukat"
"ilyen szinten és ekkora múlttal meg ennyi pénzzel a zsebükben már INGYEN KELLENE KONCERTET ADNIUK!!"
"Lars különben sem tud fuvolázni!"
"Slash nem is létezik!!"
"Az ilyen felhypeolt produkciót miatt nem kap elég teret a világ legjobb zenekara, a mucsaröcsögei M.E.Ú.M. (mindenki egyszer úgyis meghal) nevű suicidal depressive black metal formáció!"
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.