Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Grohl sokáig nem is hitte, hogy elkészülhet az In Utero

0903nirvanaDave Grohl egy friss interjúban elárulta: sokáig azt hitte, el sem készülhet a Nirvana harmadik nagylemeze, az In Utero, amely hamarosan húszéves jubileumi díszkiadásban kerül majd a boltokba. A banda egykori dobosa hozzátette: a lemez sokat vitatott zenei irányvonalát sem számították ki előre patikamérlegen.

1993. szeptember 13-án, lassan húsz éve került a boltokba a Nirvana harmadik és egyben utolsó stúdióalbuma, az In Utero, amely korának egyik leginkább megosztó lemeze volt. A maga idejében óriási vitákat kiváltó anyag szeptember 23-án speciális, jubileumi formátumban kerül ismét a boltokba a Universal gondozásában, és ennek kapcsán természetesen egyre többet lehet olvasni is a lemezről itt-ott. „Rengeteg fura szarság történt a Nevermind után”, emlékezett vissza a The Sunnak Grohl. „Olyan bandák kértek fel minket, hogy kísérjük el őket stadionturnékra, mint a U2 meg a Guns N’ Roses, de Kurt akkor már túl sokat drogozott, és rengeteg feszültség ütötte fel a fejét az üzleti ügyek és a pénz miatt is. Nem is voltam benne biztos, hogy egyáltalán lesz következő lemez… Aztán ez megváltozott, amikor Kurt és Krist átjött hozzám, hogy elkezdjünk dolgozni egy The Jesus Lizarddal közös kislemezen. Emlékszem: Kurt nekiállt játszani a Frances Farmer Will Have Her Revenge On Seattle dalt, és akkor jött el az a pont, amikor először azt gondoltam: lesz még egy Nirvana lemez. Meglepődtem és meg is könnyebbültem, mert ami a Nevermind után történt, eléggé megtörte a zenekart.”

Grohl ugyanakkor mindehhez hozzátette: meggyőződése szerint az In Utero dalainak alapja legtöbbször Cobain olyan ötleteiből érkezett, amelyeket még a Nirvana megalakulása előtt írt. „Szó sem volt előre kitalált iránymódosításról. A zenekar körül megváltozott a világ, és Kurtnek egyszerűen nem maradt sok ideje a dalokon dolgozni.”

A maga idejében is rendkívül vitatottnak számított lemezről megjelenése évfordulóján a Klasszikushock rovatban is olvashatsz majd.

 

Hozzászólások 

 
+1 #4 cápaidomár 2017-02-24 01:59
Kedvenc Nirvana lemezem.
Idézet
 
 
+1 #3 Flagellator1974 2013-09-04 06:59
:D Nem is értem, mit lehet vitatkozni egy Nirvana-lemezen... Hallgatni kell és annyi. Nálam az összes N.-dal felfér a best of N.-ra. Legszarabb daluk a Come as you are, a legjobb meg a Negative Creep.
A Foo Fighters-t nem szeretem.
Idézet
 
 
+9 #2 Habbal 2013-09-03 16:42
Nekem a kedvenc lemezem, nem is értem miért olyan vitatott.
Idézet
 
 
+9 #1 Codename333 2013-09-03 13:33
nagyon jó kis lemez bár emlékeim szerint engem nagyon lerántott az nagyon mély hangulata.De végülis ezért imádtam annyira.Nagyszerű lemez
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.