Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Grohl: a crowdfunding a koncertbizniszt is átalakíthatja

Elképzelhető, hogy a rajongói finanszírozású akciók a koncertpiacon is változásokat idézhetnek elő. Legalábbis ezt mutatja egy sikeres kezdeményezés a Foo Fighters egyik amerikai bulija kapcsán…

1998 óta nem játszott a virginiai Richmondban a Foo Fighters, így egy helyi rajongó, bizonyos Andrew Goldin vett egy nagy levegőt, és úgy döntött: megteszi ő az első lépéseket. Pár társával együtt belőtt 1400 eladandó jegyet 50 dolláros átlagáron: ennyi pénzt kellett befizetniük azoknak, akik részt akartak venni a fellépésen, miközben a szervezők garantálták, hogy ha nem jön össze a kitűzött célösszeg, vagy netán a banda nem akar fellépni, mindenki visszakapja a pénzét. Pár helyi vállalkozás szintén beszállt a szervezésbe.

Mivel a Foo Fighters jó arcokból álló zenekar, senkit sem lephet meg: amikor eljutott hozzájuk a hír az akcióról, természetesen egyből igent mondtak a felkérésre. „Ez lehet a jövő útja: a zenekarok így dönthetik majd el, hol akarnak játszani”, mondta a koncertről Grohl egy dél-afrikai rádióállomásnak. „Jópofa dologról van szó, olyasmiről, ami megváltoztatja a játékszabályokat. Az elmúlt húsz évben mindig mi döntöttük el, hol fogunk játszani és kivel. De most ha halljuk, hogy az emberek azt szeretnék: menjünk valahová, talán eljutunk ezekre a helyekre is.”

A koncert pontos dátuma és helyszíne egyelőre még ismeretlen, de vélhetően a banda novemberre várható új albumához kapcsolódó turnén kerül be a menetrendbe Richmond. Érdekes megoldás…

 

Hozzászólások 

 
#7 chino the hero 2014-07-09 17:35
Idézet - Zsolti:
Vicces, hogy máshol rajongók összehozzák a koncertet, nálunk meg Gerendaiéknak évek óta nem sikerül...


Hát igen, Foo Fighters koncert '97-ben volt először és utoljára hazánkban. Az sem tegnap volt. A Sziget kívánsággépébe meg hiába kérik sokan a FF-t, mióta nagyobbak lettek, vhogy sosem sikerült megegyezni velük. Az amcsiknál meg van mit a tejbe aprítani, úgyh. ilyesmiken, h. eltökélt rajongók dobják össze a lóvét a buli tető alá hozására, már meg se lepődöm.
Idézet
 
 
+1 #6 Envoy 2014-07-09 09:36
Érdekes ötlet, és nagyon szimpatikusak is nekem ezek a közösségi, alulról építkező dolgok. Viszont arra kíváncsi lennék, hogy az (ezek szerint) 70 000 dollár, amit összekalapoztak , mire elég? Pusztán a zenekar gázsija, vagy ennyiből kijön a zenekar fellépti díja + helyszín bérlése + esetleg hatósági engedélyek + biztonsági szolgálat is? (Talán ez a minimum, amivel egy nagyon fapados koncertet meg lehet tartani.) Illetve az utóbbiakat ezek szerint megszervezi majd a zenekar turnéstábja?
Idézet
 
 
+1 #5 pumpika666 2014-07-08 19:36
Idézet - iLane:
Richmond egy kb. Szeged méretű város. Megnézném ott mikor kalapozna össze valaki 15 milliót egy Foo Fighters bulira... :)

pedig nem sok ám, 2-3ezer nézővel már 6-8ezres összedobásokkal lehetne számolni, meg gondolom lenne pár száz olyan ember, aki a hírek hallatán megvenné a jegyet pluszban
Idézet
 
 
+1 #4 bogar 2014-07-08 11:13
Idézet - iLane:
Richmond egy kb. Szeged méretű város. Megnézném ott mikor kalapozna össze valaki 15 milliót egy Foo Fighters bulira... :)


Mondjuk Europe koncerten már voltam Szegeden. :-)
Idézet
 
 
+1 #3 iLane 2014-07-08 10:58
Richmond egy kb. Szeged méretű város. Megnézném ott mikor kalapozna össze valaki 15 milliót egy Foo Fighters bulira... :)
Idézet
 
 
+4 #2 Zsolti 2014-07-08 10:01
Vicces, hogy máshol rajongók összehozzák a koncertet, nálunk meg Gerendaiéknak évek óta nem sikerül...
Idézet
 
 
+7 #1 bogar 2014-07-07 17:54
Reális igényfelmérések re ez egy ideális megoldás.

Kíváncsi lennék, hogy pár névre hazánkban vajon hány előzetes befizetés jönne össze! :-)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.