Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gégerákkal operálták Nicko McBraint

Gégerákkal műtötték két évvel ezelőtt Nicko McBraint. Az Iron Maiden dobosánál szerencsére sikerült korai fázisban tetten érni a betegséget, és jelenleg tünetmentes.

1221nicko

Egy orvosi lapnak, a Miami Healthnek adott exkluzív interjúban vallott rákbetegségéről Nicko McBrain. Az Iron Maiden 70 éves dobosánál 2020-ban diagnosztizáltak daganatot, a cikk pedig még tavaly ősszel jelent meg, ám érdekes módon eddig elsiklott a rockmédia radarja alatt, és csak a napokban kezdték szemlézni a nagyobb híroldalak.

Nickónál egy rutinvizsgálat során derült ki, hogy baj van: megváltozott a hangja, így elment orvoshoz „Miközben dobolok, mindig kiabálok, ordítozom játék közben – mondta a dobos –, mint amikor egy judós a szőnyegre zuhan. De ha épp heverészel egy csendes szobában megfázással, elkezdesz beszélni, és a fejedben hallod a hangod, másképp cseng. Velem is pontosan ezt történt. Először azt gondoltam, olyan ez a megváltozott hang, mint amikor turné végén hazaérek, vagy közvetlenül egy koncert után, csak éppen nem voltam beteg. Feltűnt, hogy beszélgetés közben folyamatosan köszörülnöm kell a torkomat, így aztán rávettem magam és felhívtam az orvost."

Mint a vizsgálat kiderítette, Nickónál a hangképző szervek környékén alakult ki rákos elváltozás. A daganatot sebészi úton eltávolították, és a dobos azóta néhány havonta ellenőrzésekre jár, hogy megbizonyosodjon: nem újult ki a betegség. A sikerhez azonban arra volt szükség, hogy még korán felismerjék a problémát. „Nyomatékosan javaslom mindenkinek, aki arra lesz figyelmes, hogy megváltozik a hangja: menjen el orvoshoz, ne vegye félvállról a dolgot" – mondja Nicko.

A dobos nem az első tag a zenekarban, aki megküzdött a végzetes betegséggel: Bruce Dickinson énekesnél 2014-ben diagnosztizáltak torokrákot.

 

Hozzászólások 

 
#2 Eugen 2022-12-22 16:56
A cikk kapcsán is eszembe jutott a megállapítás, hogy az Iron Maiden karrierjének fele (ha 1975-től számítjuk) a mostani felállásban telt, ha meg az első lemezt vesszük alapul, akkor több is.
Idézet
 
 
#1 trey 2022-12-22 04:24
halistennek, ha valami gaz van, megkerdem a szakembert
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.