Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Geezer úgy érzi, nem lesz több Black Sabbath turné

0817geezerNoha Ozzy Osbourne és Tony Iommi többször is beszélt az elmúlt hetekben egy esetleges új Black Sabbath albumról, Geezer Butler szerint nem eszik olyan forrón a kását. A basszer saját bevallása szerint úgy érzi, közeleg aktív zenészi karrierjének vége, és mindenképpen a csúcson szeretné befejezni több mint negyven éves pályafutását.

„Mindig is azt mondtam, hogy ameddig képes vagyok jó színvonalon játszani, addig játszani fogok, mert még ma is nagyon élvezem a zenélést”, mondta Geezer a Chicago Sun-Timesnak. „Tudni fogom, mikor érkezik el az a nap, amikor már nem csinálhatom ezt tovább, mert nem tudok úgy játszani, ahogyan azt elvárom magamtól. Onnantól fogva nem fogok tovább zenélni, hiszen ezt magammal szemben sem tehetem meg. De most nagyon imádok a zenekarral játszani. Talán ez lesz az utolsó alkalom, az utolsó turné. A csúcson akarom befejezni, és a banda jelenleg állati jól szól. Ez persze csak egy érzés, de egyre határozottabbá válik, tényleg. És nem hazudhatok erről. Öreg vagyok, minden este kemény kimenni a színpadra. Másnap felkelsz, és olyan fájdalmaid vannak, mint még soha azelőtt. Csak a pénz kedvéért nem szeretnék színpadra állni, mert kell, hogy legyen ennyi büszkeség az emberben. Őszintén úgy gondolom, hogy közeledek a csúcskorszakom vége felé.”

Kérdés, mindez mit jelent, hiszen Ozzy Osbourne már többször megpendítette, hogy ha úgy hozza a sors, szeretne még egy Sabbath lemezt csinálni a hatalmas sikerű 13 után, és elvi szinten Tony Iommi sem zárta ki ennek lehetőségét. „Gyakran megkérdezik tőlem, lesz-e folytatás, de nem igazán tudok válaszolni erre”, mondta a gitáros a CT.comnak. „A kezeléseim miatt nem tudom magamat elkötelezni még két évre, vagy bármi ilyesmire. Ahogy esik, úgy puffan… De nagyon élvezem ezt az egészet. Ha az év hátralévő részében is jól mennek a dolgok, megvizsgáljuk majd, hogy lehetséges-e elkészíteni még egy lemezt. Nagyszerű lenne. Semmi sem versenyezhet azzal az érzéssel, amikor kimész a színpadra, főleg, ha ezt a régi társaiddal teheted meg. Még jobb is, mint negyven évvel ezelőtt volt…”

A Tommy Clufetos dobossal kiálló Black Sabbath európai turnéja november 20-án kezdődik Helsinkiben, a Hartwall Arenában, és december 20-án fejeződik be Birminghamben, az LG Arenában. A Magyarországhoz legközelebbi állomás Prágában lesz december 7-én, ahol az O2 Arenában játszanak Ozzyék, előzenekaruk pedig az Uncle Acid & The Deadbeats lesz a teljes túrán. A 13 lemez kilenc országban nyitott az eladási listák első helyén, köztük az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában és Németországban. Az albumból eddig csak Észak-Amerikában 300 ezer példány kelt el.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.