Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Geezer szerint mégsem lesz Black Sabbath újjáalakulás

Nem várható, hogy Ozzy Osbourne, Tony Iommi, Geezer Butler és Bill Ward, azaz a Black Sabbath eredeti négy tagja ismét közösen zenéljen – ezt maga Geezer állítja egy meglehetősen szűkszavú közleményben, melyet saját honlapján tett közzé. Igaz, tavaly év végén ő maga is megpendítette a reunion lehetőségét, vagyis ahogy az lenni szokott, elképzelhető, hogy ez a nyilatkozat sem jelent végleges nemet.

„A terjedő spekulációk és híresztelések miatt szeretném leszögezni, hogy nem kerül sor a Black Sabbath eredeti négy tagjának semmiféle újjáalakulására, akár lemezfelvételről, akár turnézásról van szó", tette közzé honlapján Geezer Butler. A nyilatkozat közvetlen előzménye Ozzy Osbourne egy néhány héttel ezelőtti interjúja volt, ahol az énekes azt állította: a háttérben már zajlanak az egyeztetések a négyesfogat következő világkörüli turnéjáról és egy esetleges új albumról is.

A basszusgitáros friss közleménye azért érdekes, mert tavaly év végén maga Geezer is kijelentette, hogy a banda mind a négy tagja szeretne közösen dolgozni a jövőben, igaz, azt is hozzátette, hogy Ozzy aktuális szólóturnéja miatt belátható időn belül nem kerülhet sor a dologra. „2011-ben nem történhet meg az újjáalakulás, hiszen Ozzy végig turnézik a bandájával", fogalmazott akkor Butler a Noisecreepnek. „Meg kell várnunk, míg befejezi, és meglátjuk, akkor hogy áll a dologhoz. Az csak egy dolog, hogy az ember azt mondja turné előtt, hogy a következő öt évben végig koncertezni fog. Lehet, hogy hat hét múlva már alig várja majd, hogy hazamehessen..."

A legendás Osbourne – Iommi – Butler – Ward négyes legutóbb 2005-ben turnézott, közösen utoljára a következő évben jelentek meg nyilvánosan, amikor beiktatták őket a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Ezt követően Tony és Geezer ismét összehozták a Ronnie James Dio-féle Sabbath felállást Heaven And Hell néven, Ozzy pedig újból a szólópályájára kezdett koncentrálni. A helyzetet tovább árnyalta Ozzy és Iommi pere a Black Sabbath név használata felett, melyről végül is peren kívül sikerült megegyezniük.

Egyelőre nem tudni, mi áll Geezer mostani kategorikus nyilatkozatának hátterében. Azt mindenesetre tegyük hozzá ehhez az egészhez, hogy Vinny Appice, a Heaven And Hell dobosa egy aktuális interjúban egyértelműen azt állította, hogy annak a sztorinak Ronnie James Dio tavalyi tragikus halála ellenére sincs vége, és ő legszívesebben Rob Halfordot látná a mikrofonnál.

 

Hozzászólások 

 
#1 Guest 2011-02-13 22:35
de LESZ ÉS KÉSZ!
pont.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.