Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Geddy Lee nem zárja ki, hogy Rush néven zenéljen tovább Alex Lifesonnal

Ismét közös zenélést tervez Geddy Lee és Alex Lifeson. Nem kizárt, hogy a páros Rush néven kel majd útnak, ha egyszer alkalmas lesz rá az időzítés a körülményekkel együtt.

1113leelifeson

Meglehetősen sűrű időszak közepén jár Geddy Lee: a Rush legendás basszer/énekese My Effin' Life címmel jelenteti meg hamarosan önéletrajzát, emellett pedig a Paramount+-on is készült vele egy minidoku-sorozat Geddy Lee Asks: Are Bass Players Human Too? címmel. Utóbbiban Robert Trujillo, Krist Novoselic, Les Claypool és Melissa Auf Der Maur társaságában járják körbe a basszusgitárosi lét kérdéseit. Geddy a könyv és a műsor kapcsán is jó néhány interjút ad mostanság, amelyekben természetesen a Rush is rendszeresen szóba kerül. A legendás kanadai trió Neil Peart dobos 2020-as halála óta – magától értetődően – inaktív, ám elképzelhető, hogy mindez nem marad így.

Lee és Alex Lifeson gitáros tavaly Londonban és Los Angelesben is színpadra lépett néhány Rush-dallal a Taylor Hawkins emlékére rendezett gálakoncerteken: itt Danny Carey (Tool), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) és Omar Hakim segítette ki őket. Mint Geddy elárulta, a fellépések áttörtek bennük néhány gátat. „A bulik után Paul McCartney is gratulált, és arra biztatott bennünket, hogy keljünk ismét útra – mondta a The Washington Postnak. – Azelőtt tabutéma volt ez kettőnk között, amolyan igazi elefánt a helyiségben: harmadik emberrel játszani ezeket a dalokat... És ez az érzés a fellépések után, mondhatni, tovatűnt. Jó volt rádöbbenni, hogy amennyiben Alexszel úgy döntünk: nekiindulunk, és akár valami új dolog részeként, akár Rushként Rusht játszunk, most már megtehetjük. A Hawkins-koncertek után elkezdtek érkezni az ajánlatok is, de Alexnek júliusban a régóta fennálló gyomorproblémái miatt volt egy műtétje. Ha már teljesen jól van, egészségesnek és erősnek érzi magát, talán leülünk majd beszélgetni."

A Long Island Weeklynek Geddy azt is elárulta: Peart halála óta először, tavaly ősszel bevonultak Lifeson házistúdiójába némi jammelésre. „Nemrég felfedeztem pár dalt még a 2000-es szólóalbumom idejéből, amik annak idején lemaradtak a My Favorite Headache-ről. Jó volt meghallgatni ezeket, és úgy döntöttem: összerakom, kicsit felfrissítem őket. És ez az egész felidézte bennem, mennyire szeretek stúdiózni. Vagyis természetesen szeretnénk ismét bevonulni a stúdióba Alexszel, és akadnak ötleteim, amiket egymagamban akarok kidolgozni. Ha befejeződik az őrület, amire rávettek, tehát a könyves körút meg a tévéshow, és végre lesz kis időm, mindenképpen el akarok kezdeni foglalkozni ezekkel."

 

Hozzászólások 

 
#1 kamikaze 2023-11-14 11:45
Az egyik szemem sír, a másik nevet a hírt olvasván. Mindig jó őket hallgatni, mégse vagyok benne teljesen biztos, hogy jó ötlet a stúdiózás, főleg Rush néven (persze, ha valami produktum is megjelenik ebből később). Olyan szépen és méltósággal fejezték be és zárták le ezt az egészet Neil halála után. Ráadásul egy brutál jó (talán a legjobb) albummal a Clockwork Angelsszel. Ha viszont kihoznak valami új anyagot nélküle, akkor szinte belerondítanak ebbe az idilli képbe. Ugyanakkor ha ,,csak" koncerteznek, annak - talán önző módon, hogy valaha láthatom őket élőben - örülnék. Egy zenésznek (bandának), aki(k)nek az egész élete arról szólt, hogy koncertezzen, nem könnyű elengedni azt a semmivel sem pótolható érzést, amit a színpad jelent. Ezért érthető, hogy az hiányzik. Ilyen meggondolásból a koncertezés (akár egy turné, ha bírják), szerintem belefér valamelyik über dobossal. Aztán viszont az szokott következni, hogy ezeket az élő felvételeket kiadják, és onnantól már csak egy lépés, hogy pl. a friss ötletek nagy számára hivatkozva egy stúdió lemezt is csináljanak. Nem szeretném ezen a néven. Akkor inkább egy új csapat kéne Geddy és Alex mellett, mondjuk 2 új taggal (dobos és billentyűs), akikkel más néven akár játszhatnának majdnem ugyanilyen zenét is.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.