Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Felvételről megy majd a basszus a Dark Tranquillity turnéján

0821dtHamarosan startol a Dark Tranquillity aktuális turnéja a kiválóan sikerült új lemezhez, a Constructhoz kapcsolódóan, Mikael Stannéék pedig hosszas gondolkodás után végül úgy döntöttek: nem vesznek be új basszusgitárost a koncertekre sem a februárban kilépett Daniel Antonsson helyére.

„Mint azt a legtöbben tudjátok, keményen gyakoroljuk a műsort a közelgő turnéra", áll a zenekar nyilatkozatában. „Nagyon élvezzük a munkát, és biztosak vagyunk benne, hogy különleges koncertek várnak ránk. Akik eddig láttak minket idén élőben, talán észrevették, hogy nem volt velünk basszusgitáros a színpadon. A Constructot öten készítettük, és mivel a zenekar összhangja sosem volt ennél jobb, emellett pedig sosem rettentünk el az újszerű kreatív megoldásoktól, ki akartuk próbálni, milyen az, ha egy újabb hús-vér zenész csatasorba állítása helyett a basszus élőben is gépről megy. Az eredmények nagyszerűek voltak, így úgy döntöttünk, innentől kezdve a zenekart az az öt ember képviseli majd a színpadon, akik együttesen több mint száz évet töltöttek már a Dark Tranquillity társaságában."

A zenekar februárban, közvetlenül az új lemez stúdiómunkálatai előtt vált meg a bandában 2008 óta tag Daniel Antonsson basszertől. Daniel egyéb zenei projektjeire és stúdiós melóira szeretett volna koncentrálni a jövőben, ráadásul egyre inkább úgy érezte, hogy a basszusgitározás eltéríti fő hangszerétől és igazib szenvedélyétől, a gitártól, Antonsson ugyanis elsődlegesen gitáros, annak idején a Soilworkben is ő gitározott, amikor Peter Wichers először otthagyta őket. A válás baráti légkörben zajlott le, mindkét fél megköszönte a másiknak az elmúlt öt év munkáját.

 

Hozzászólások 

 
#4 Bakó Ádám 2013-08-24 02:04
Valóban neccesen hangzik, de mikor Bukarestben láttam őket a tavasszal, hangzásilag az égvilágon semmi hiányosság nem volt. Az más kérdés, hogy mennyire megnyerő ez a húzás a zenekar részéről.
Idézet
 
 
+1 #3 Zoli 2013-08-21 15:35
Nekem az a véleményem, hogy szinti, vagy esetleg dob még elmegy így, de gitár és főként bass. gitár azért elég gáz.
Inkább legyen valami haver még az is jobb és akkor nem várok sokat.
Idézet
 
 
#2 Sanctus 2013-08-21 11:41
Nem az első eset a történelemben, amíg magával a zenével és a hangzással nincs baj (utóbbit pedig akkor is képesek elrontani kis hazánkban, ha csak szimpla gitár-dob-basszus felállás van a színpadon), addig engem borzasztóan nem érdekel, csak jöjjenek.
Idézet
 
 
+15 #1 Zoli 2013-08-21 07:57
Majd én is felvételről megyek koncertre...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.