Shock!

április 28.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Fear Factory: novemberben budapesti koncert, jövőre AI-tematikájú új lemez

Jövőre jelenhet meg a Fear Factory új albuma. A szokásos tematika mentén mozgó lemez az első lesz a sorban a zenekartól az új frontemberrel, Milo Silvestróval.

1012ff

Utoljára 2021-ben jelentetett meg új stúdiólemezt a Fear Factory, de a 2021-es Aggression Continuum meglehetősen skizofrén helyzetben jött ki, hiszen már 2017-ben elkészítette a csapat, ám ezt követően Burton C. Bell énekes, illetve a banda klasszikus felállásának három hangszerese, Dino Cazares gitáros, Christian Olde Wolbers basszer – egy időben gitáros – és Raymond Herrera dobos hosszas jogi csatározásba bonyolódott, amely teljesen megbénította működésüket. A név végül Cazaresé lett, akinek a pereskedés közben Burtonnel is elmérgesedett a viszonya, így az énekes végül már az album megjelenése előtt egy évvel távozott a fedélzetről. Dino eközben részben újravette, illetve újra is kevertette a lemezanyagot, majd annak megjelenése után megtalálta a banda új frontemberét, Milo Silvestrót. A következő anyag már utóbbival érkezik.

„Mindenképpen készül egy új lemez jövő év elején, és a tervek szerint valamikor év közepén jelenhet majd meg – mondta Dino a texasi KLAQ rádióban. – És folytatjuk rajta a Fear Factory központi témáját: ember és technológia viszonyát, valamint, hogy merre visz bennünket ez az egész. Mert most már új szinten áramlik a mesterséges intelligencia, szó szerint tényleges változásokat idéz elő a mindennapi életünkben is. Itt vannak például a Los Angelest is érintő sztrájkok, így például a forgatókönyvíróké… És persze ott vannak a színészek, meg a videójáték-ipar dolgozói is. Szóval egyre őrültebb lesz a helyzet, mert a mesterséges intelligencia most már azt is megváltoztatja, emberként merre tartunk. Mi az Obsolete lemez óta erről a változásról beszélünk, és mindig is arról szóltak a dalaink, hogy a technológia miatt bizonyos dolgok egyszerűen idejétmúlttá válnak. Így aztán nagyon érdekes figyelni, merre tart a filmipar meg a videójáték-ipar, és milyen irányt vesznek ezek a folyamatok. És ez a lemez is erről szól majd: hogy merre tart a mesterséges intelligencia, és miként hat majd a mindennapjainkra.”

A Fear Factory november 22-én, DisrupTour fedőnevű aktuális körútja keretében a Barba Negrában is fellép. Dinóékkal a Butcher Babies és az Ignaea is eljön Budapestre. Jegyek és további információk itt.

 

Hozzászólások 

 
#1 Warrel Dane 2023-10-12 17:25
Alig várom már a koncertet. Az Aggression continuum egy zseniális album. Minden dala kiváló! Az új srác nagyon bizakodóvá tesz, kíváncsi vagyok mit hoz élőben a színpadon.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.