Shock!

május 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Faith No More: Link Wray-, Siouxsie- és black metal-hatások az új albumon

Billy Gould friss interjúja alapján csalódni fog, aki a régi sikerlemezek nosztalgikus visszaöklendezését várja a Faith No More-tól: az áprilisban várható új album a basszusgitáros szerint semmire sem hasonlít majd a jelenlegi színtérről.

0902fnm

„Nagyban különbözik majd mindentől, ami jelenleg hallható”, mondta az új albumról Billy a Revolvernek. „Amolyan kombinációja a lemez mindannak, amit nem hallunk a külvilágban, és amiről úgy érezzük, hogy hiányzik más zenekaroknál. És összességében természetesen úgy szól majd, mint a Faith No More.”

Az első hivatalosan kiadandó szám az élő felvételekről már ismert Motherfucker lesz, amely november 28-án, a Record Store Dayhez kapcsolódó Black Friday napon jön ki bakelit kislemezen. Emellett olyan számok kerülnek majd fel az albumra, mint a Matador vagy a Cone If Shame. Előbbi Gould szerint még 2012 elején íródott, és zongorás téma, amely leginkább a korai Siouxsie And The Bansheesre emlékeztet, utóbbi pedig blues-alapú rock’n’roll, amelyben azért tükröződik Link Wray, a Cramps és a black metal befolyása is.

A produceri feladatokat maga Billy látja el, és a kiadást is házon belül oldják meg: a banda által létrehozott Reclamation Recordings dobja majd piacra az anyagot, amelyet aztán Mike Patton énekes cége, az Ipecac terjeszt. Gould már korábban is megerősítette, hogy a csapat nem nosztalgialemezben gondolkodik ennyi év után. „Szerintem amit csinálunk, abban tükröződik mindaz, ahová eljutottunk a Faith No More utolsó nagylemezének elkészítése óta”, mondta szeptember elején. „Ez szerintem még érdekesebbé teszi ezt az egészet. Vannak nagyon erőteljes részek, és olyanok is, amik hatalmas terűek. Akármit is csinálunk, az mindig úgy szól majd, mint a Faith No More, és remélhetőleg nem úgy, mint egy csapat ötvenes arc, hiszen egyébként azok vagyunk... Elég tág megközelítésű, széles merítésű lemez lesz az új a hangzás tekintetében is, de szerintem egy csomó olyan elem is akad benne, amik mindig is jellemzőek voltak ránk. Annyit tudok mondani, hogy pontosan azt tesszük, amit helyesnek érzünk."

A Faith No More új lemeze 2015 áprilisában jelenik meg, de a csapat februártól már az ausztrál Soundwave fesztiválturné egyik headlinereként játszik majd. A zenekar legutóbb 1997-ben adott ki új nagylemezt Album Of The Year címmel. Az idén nyáron huszonöt éve megjelent, klasszikus The Real Thingről itt olvashatsz.

 

Hozzászólások 

 
+8 #3 bogar 2014-11-05 17:07
A FNM régen is szívesen csinált hülyét a sajtóból.
Idézet
 
 
+3 #2 a völgyesi 2014-11-05 14:26
őőő, amikor először elsütötték, nem úgy volt, hogy a Matador még valami King for a Day idejéből hátramaradt darab?
Idézet
 
 
+6 #1 Dead again 2014-11-05 09:37
Na ez érdekes lesz! :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.