Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ezeréves esőzés az Enslaved új albumáról

1216enslavedOne Thousand Years Of Rain címmel új szöveges videót tett közzé a Nuclear Blast a norvég Enslaved hamarosan érkező lemezéhez. A március 6-án érkező In Timesról 53 perces lesz, de mindössze hat dalt tettek fel rá Ivar Bjørnsonék.

„Annyira mélyen és annyira hosszú időre ástam bele megam az anyagba – vagy ha konkrétabban akarok fogalmazni, eddig bent rekedt a fejem a saját seggemben –, hogy nehéz bármilyen véleményt formálnom ezekről a dalokról, mármint olyat, ami nem valami elszállt rizsa egy magába forduló dalkovács szájából”, mondja az albumról Ivar. „A dalok a belső és külső életem kiterjesztései: egyfelől tudatos gondolatok, másrészről olyanok is, amelyek túl mélyen rejteznek ahhoz, hogy a hétköznapokban felbukkanjanak a fejemben. De azt gondolom, ez 1216enslavedca lemez az eddigi legegységesebb munkánk: benne van a blackesebb múltunk, a progrockos hatásaink, a mostani abszolút szabadon alkotó megközelítésünk, az öröm, amit az jelent, hogy ebben a bandában játszhatunk. Energikusabb, agresszívebb, de még csodálatosabb és szövevényesebb. Egyszerűen hallatszik rajta, mennyire inspirált állapotban voltunk, amikor készítettük.”

A lemezre az alábbi dalok kerülnek fel:

01. Thurisaz Dreaming
02. Building With Fire
03. One Thousand Years Of Rain
04. Nauthir Bleeding
05. In Times
06. Daylight

Az anyag produceri feladatait a csapat három tagja, Bjørnson, Grutle Kjellson és Herbrand Larsen látta el Iver Sandøy társproducerkedése mellett, a keverésért pedig Jens Bogren felelt.

A banda legutóbbi albuma 2012-ben jelent meg RIITIIR címmel.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.