Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Euronymous szétküldözgette Dead maradványait?

Az egykori Mayhem frontember Dead 1991 áprilisában elkövetett öngyilkossága jól dokumentált eseménynek számít: mindenki kívülről fújja, hogy miután megtalálta a holttestet, Euronymous nyakláncot készített magának az énekes koponyacsontjaiból, sőt, állítólag még pörköltet is főzött az agyából. A Marduk gitárosa most azt állítja: nála is akadnak darabok Deadből...

„Már akkor megkaptam ezeket, amikor meghalt", magyarázta Morgan Steinmeyer Håkansson a Loudwire-nek. „Annak idején a Mayhemék egy házban éltek nem túl jó anyagi körülmények között, még telefonjuk sem volt. Emlékszem, hogy együtt ünnepeltük az újévet Deaddel otthon, Svédországban, aztán visszament, írt nekem még egy levelet, utána pedig már csak azt hallottam, hogy végzett magával. Ezután írtam a Mayhemnek, amire Euronymous válaszolt: igen, főbe lőtte magát, és itt a koponyája egy darabja... Szintén elküldte nekem a golyó két darabját és Dead agyának egy részét is. Ami még ma is megvan, alaposan ügyeltem rá, hogy megőrizzem. Euronymous Dead több korábbi barátjának is küldött belőlük. Nem túl sok emberről van szó, talán ötről."

Dead (a képen) holttestének fotója a Mayhem 1995-ben megjelent kalózkoncertje, a Dawn Of The Black Hearts borítóján is ott díszeleg, mivel Euronymous megörökítette a testet, és elküldte a fotót a kolumbiai Warmaster Records vezetőjének.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.