Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Epica: új basszusgitárossal jönnek Budapestre

Új basszusgitárossal érkezik május 13-án Budapestre az Epica. Yves Huts bőgős egy évtized után hagyta ott a holland szimfo-metalosokat, utódja Rob van der Loo, aki a Mayanból vagy a Delainből lehet ismerős.

Yves Huts azért lépett ki az Epicából, mert olyan karrierlehetőség villant fel előtte, ami nem egyeztethető össze a folyamatos turnézással. A váltás békében történt, Rob van der Loo (a képen) máris elfoglalta Huts helyét, így május 13-án már vele nézhetjük majd meg a bandát a Club 202-ben.

Az Epica új albuma, a Requiem For The Indifferent a napokban került a boltokba, és a csapat történetének során először felkerült a Billboard 200-as listájára is, méghozzá a 104. helyen. Simone Simonsék hamarosan elkészülnek első friss klipjükkel, a Storm The Sorrow-val is. „A cím egy korszak végére utal", mondja a zenekar a koncepcióról. „Az emberiség nem dughatja tovább a homokba a fejét azzal kapcsolatban, ami körülöttünk zajlik. Rengeteg kihívással kell szembenéznünk: elképesztő feszültség van a különböző vallások és kultúrák között, háborúk zajlanak, egyre több a természeti katasztrófa, és természetesen ott van mindennek tetejébe a gazdasági válság is, ami kezd teljesen elszabadulni. Ahhoz, hogy úrrá legyünk ezeken a problémákon, nagyobb szükségünk van egymásra, mint bármikor azelőtt. És miközben az univerzum, a föld, a természet, az állatok és az emberek összekapcsolódnak egymással, azoknak, akik még mindig nem látják vagy nem akarják látni, mi történik, a vég kezdete ez az időszak. Erre utal a cím. De mindeközben ez egy óriási lehetőség számunkra egy új kezdethez komoly új esélyekkel!"

Az Epica 2012. május 13-án ismét Budapesten, a Club 202-ben lép fel a Concerto szervezésében. A jegyek május 1-ig 4500 forintba kerülnek, de a szervezőktől 9000 forintos VIP jegy is rendelhető mindenféle extra plusszal.

Simone-nal készült tavalyi interjúnkat itt olvashatod.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Volbeat - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. június 18.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.