Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Eltökélt vagyok, hogy átvegyem az irányítást az alkoholizmusom felett”

0430kottakSzakemberek segítségével próbál megszabadulni alkoholizmusától James Kottak, a Scorpions dobosa, akit áprilisban részegen őrizetbe vettek Dubaiban, majd egy hónapot börtönben is töltött az Egyesült Arab Emirátusokban. Kottak saját bevallása szerint ekkor döbbent rá, hogy nem folytathatja tovább addigi életmódját.

„Miután évekig ittam, április 3-án győzedelmeskedett felettem a függőségem, amikor egy ötórás repülőutat tettem Jekatyerinburgból Bahrainen át Dubaiba”, írta nyilatkozatában Kottak. „Ennek során öt-hat pohár bort ittam meg, és Dubaiban, a repülőtéren megkértem egy helyi alkalmazottat, hogy tájékoztasson, mi a helyzet a járatommal. Közölte velem, hogy rossz helyen vagyok, mire én visszakérdeztem: mi a fasz van? Erre hívta a rendőröket, jelentette, hogy ittas vagyok – mint ahogy az is voltam –, és hogy közönséges gesztust tettem vele szemben. Az egyik rendőr felismert, hogy én vagyok a Scorpions dobosa, és amikor elkérték a személyi igazolványomat, a Rock & Roll Forever tetoválást mutattam meg nekik a hátamon, az igazolvány ugyanis a hátizsákomban volt, és egy barátom hozta nekem. Ezt a rendőrség egyáltalán nem találta viccesnek, így megvádoltak engedély nélküli alkoholfogyasztással, amiben bűnösnek is találtak, így aztán kaptam egy egyhónapos szabadságvesztést meg egy kétezer dirhamos, nagyjából háromszáz dolláros büntetést. Szintén megvádoltak azzal, hogy az iszlámot, a muszlimokat sértegettem azzal a bizonyos illetlen mozdulatommal, ebben viszont nem találtak bűnösnek – mint ahogy nem is voltam az.”

Miután büntetése letöltését követően Kottak visszarepült az Egyesült Államokba, megkeresett egy neves specialistát, hogy így kezeltesse alkoholizmusát. „Eltökélt vagyok, hogy átvegyem az irányítást az alkoholizmusom felett, és nap mint nap küzdök ezzel a könyörtelen betegséggel. Ez az egész incidens rádöbbentett arra, hogy itt az ideje örökre felhagynom a piálással, mert csak így lehetek olyan apa, zenész és barát, amilyenné tudom, hogy képes vagyok válni.”

A Scorpions egy szűkszavú közleménytől eltekintve nem kommentálta a dobossal történteket, ebben csak annyi állt, hogy Jamesnek időt kell találnia a problémái megoldására. A csapat aktuális koncertjein Johan Franzon ült Kottak helyén, de egyelőre nem tudni, hogy a nyári bulikon – így a június 16-ai magyarországi ingyenes fellépésen – ki ül majd a cucc mögött.

 

Hozzászólások 

 
#4 emberfia 2014-06-14 13:16
Lehet már valamit tudni a hétfői koncertről? Egyáltalán rendes koncert lesz vagy csak egy pár számos vendégeskedés az Omegánál? Mert se egy hivatalos honlap, se semmi...
Idézet
 
 
#3 neal and jack and me 2014-06-04 15:34
nem fog leszokni, főleg nem ennyi idősen
Idézet
 
 
+3 #2 pumpika666 2014-06-04 14:51
5-6 pohár bor nem alkoholizmus sztem, persze ha minden nap betol ennyit az arcába, ill. fél literes korsó az a pohár, akkor már gáz
sok sikert neki hozzá, remélem nem kap agymosást az elvonón, ilyenkor szoktak meghülyülni az emberek, rátalálni jézusra, buddhára, krishnára, itthon meg a hitgyülire :)
Idézet
 
 
+4 #1 Khold 2014-06-04 14:29
Dicséretes, hogy Kottak belátja a dolgokat, sok sikert a "felépüléshez"!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.