Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Először a szintetizátor fogott meg a Judas Priestben”

Jonathan Davisről régen is tudtuk, hogy a '80-as évek közepén még elsősorban a Duran Duranért volt oda, ma pedig a dubstep a szíve csücske, most azonban azt is elárulta, melyik dalnak köszönhetően kapta el igazán a metal. Meglepő módon egy olyan témáról van szó, amely a maga idejében keményen megosztotta a rockközönséget.

A névleg épp búcsúturnézó Judas Priest nem bír leállni a válogatáslemezekkel, így legfrissebb kiadványuk is egy október 11-én megjelent újabb válogatás The Chosen Few címmel. Ennek különlegessége – már ha ez az... –, hogy a Sony eredeti módszert választott a Breaking The Law és a You've Got Another Thing Comin' sokadszori eladásához: a marketingduma szerint minden egyes témát egy-egy híres rockzenész választott ki a kollekcióra. A Turbo Lovert a kiadó a Korn frontember Jonathan Davisre szignálta ki, aki most beszélt is egy interjúban a dalhoz fűződő viszonyáról. „Azért tetszett meg, mert jól ültek benne a szintetizátorok", nyilatkozta az énekes. „Nem voltam még akkoriban túlságosan benne a heavy metal világban, de tetszett a dal, mert a bevezető szintetizátoros rész megfogott. Bejött, ahogy összevegyítették azt a heavy metallal – amolyan belépő drogom volt ez a nóta a metalba annak idején", mondta Jonathan.

Mindez azért érdekes, mert a Turbo a maga idejében nagyon megosztotta a Judas Priest táborát, a keményvonalas rajongók jelentős része árulásként értékelte a gitárszintetizátoros megoldásokat és a kommerszebb hangvételt.

A Korn új lemeze, a dubstep előadókkal közösen elkészített The Path To Totality december 2-án jelenik meg. A jövő héten nemcsak az albumról írunk, de interjút is közlünk Ray Luzier dobossal, aki minden lényeges információt elárult nekünk az anyagról.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.