Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elkészült a Storm Corrosion bemutatkozó lemeze

Elkészült első nagylemezének munkálataival a Storm Corrosion, az Opeth főnök Mikael Åkerfeldt és a Porcupine Tree agytröszt Steven Wilson közös projektje. Az album 2012 áprilisában kerül majd a boltokba egy egyelőre még meg nem nevezett kiadónál.

Mikael (a képen) és Steven kapcsolatának első kézzelfogható eredménye az Opeth 2001-es Blackwater Park lemeze volt, ahol Wilson először dolgozott társproducerként a svéd progresszívekkel. Egyelőre még nem nagyon tudni, milyen irányba indul majd el a Storm Corrosion, de a rengeteg vitát kiváltó új Opeth anyag, a nyíltan retrós-progos, hörgésmentes Heritage fényében mi már nagyon kíváncsiak vagyunk…

A páros szerint a zene sem az Opethre, sem a Porcupine Tree-re nem hasonlít, mert valami olyat akartak játszani, ami a saját zenekaraiknál nem férne be a képbe. „Ezt a zenét nagy távolság választja el a metaltól és nagyjából mindentől, amit Mikael eddig csinált, beleértve ebbe az Opeth Damnation lemezét is", nyilatkozta korábban Steven. „Sokan azt gondolták, ó, ez biztosan olyan lesz, mint a Damnation... Nos, nem. Attól is igen távol áll, sőt, az én korábbi munkáimtól is, tulajdonképpen bármitől, amit eddig letettem az asztalra. Lehetséges, hogy közelebbi rokonságban van az én dolgaimmal, mint Mikaeléivel, de nem tudnám egyetlen korábbi lemezemhez sem hasonlítani. Van benne sok nagyzenekari rész, vonósok, de rengeteg gitár és ének is. Sok nagyon hosszú dal, amik nem várt irányokban kalandoznak – akár még színpadiasnak is nevezhetjük őket... Mindketten felkészítettük magunkat arra, hogy rengeteg rajongó utálni fogja ezt a zenét, de hát magunknak készítjük."

Ugyan eredetileg úgy tűnt, hogy a Dream Theaterből tavaly kilépett Mike Portnoy lesz a Storm Corrosion harmadik tagja, de ez végül mégsem így alakult. „Hogy őszinte legyek, abban, amit eddig csináltunk, nem igazán van helye doboknak", mondta még tavaly Åkerfeldt.

Áprilisban minden kiderül…

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.