Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Elhunyt Tawny Kitaen

59 éves korában meghalt Tawny Kitaen. A modell a Whitesnake legklasszikusabb klipjeinek szereplőjeként a '80-as évek hard rockjának egyik vizuális ikonjává emelkedett.

0509tk

0509rattEgyelőre ismeretlen okokból elhunyt Julie E. „Tawny" Kitaen. Az 59 éves korában távozott színésznő és modell a '80-as évek hard rockjának egyik legendás mellékszereplője volt: ő szerepelt a Ratt első lemeze, az Out Of The Cellar borítóján, emellett pedig olyan klasszikus videóklipek épültek rá, mint a Ratt Back For More-ja, illetve a Whitesnake 1987 albumának három orbitális sikerszáma, az Is This Love, a Here I Go Again és a Still Of The Night, majd később a The Deeper The Love. Mindez persze nem véletlen, hiszen Tawny azokban az években David Coverdale élete párja is volt egyben, bár viharos házasságuk mindössze néhány évig tartott. Kitaen előtte többek között olyan rocksztárokkal is járt, mint a Ratt néhai gitárosa, Robbin Crosby, vagy a Mötley Crüe dobosa, Tommy Lee, de a pletykalapok később O.J. Simpsonnal is összehozták. Felbukkant az évek során számos filmben is, ezek közül az 1984-es, Tom Hanks nevével fémjelzett Legénybúcsú a legismertebb.

Tawny Kitaent az első információk szerint kaliforniai otthonában érte a halál, holttestét szombatra virradóra találták meg. Ex-férje, a baseballjátékos Chuck Finley, illetve két gyermeke gyászolja. „Nagyon szomorú, váratlan hírekkel indult ez a nap – írta David Coverdale a tragédia kapcsán. – Őszinte részvétem a gyermekeinek, a családjának, a barátainak és a rajongóinak..."

 

Hozzászólások 

 
#1 queensryche999 2021-05-09 20:34
A '83-as Ratt EP borítóján is ő látható. A Tawny & O.J. Simpson viszonyról Robbin Crosby is nyilatkozott anno.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.