Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy zenéljek”

Január 7-én volt egy éve, hogy elhunyt Neil Peart. A Rush két másik tagja azóta sem tért teljesen magához a tragédia után, és egyelőre egyiküknek sincs kedve komolyabban zenélni.

0522rush

Neil Peart halálának egyéves évfordulója alkalmából kérdezte a Rolling Stone a Rush két élő tagját a dobosról és az aktuális helyzetről. „Imádok játszani, és soha nem akartam felhagyni vele”, mondta a magazinnak Alex Lifeson. „Mindig azt hittem, hogy amikor már járni sem tudok és összecsinálom magam, akkor is gitározni akarok majd. De ez most valahogy tovatűnt. Miután Neil meghalt, egyszerűen nem tűnt fontosnak a dolog. De szerintem visszatér majd.” „Még soha nem fordult elő ilyen hosszú ideig velem hasonló, és meg is lep, de egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy zenéljek”, tette hozzá Geddy Lee. „Érzem, hogy rejlik még bennem zene, ahogy Nagy Alben is, de nem sietünk ezzel.”

Geddy emellett leszögezte: a Rushnak végérvényesen annyi. „Annak a sztorinak vége, oké? Nagyon büszke vagyok mindenre, amit elértünk. Nem tudom, mi lesz a következő zenei állomásom, és biztos vagyok benne, hogy Al is hasonlóan látja ezt, beszéljünk akár közös vagy önálló munkáról. De a Rush örökre a részünk. Soha nem is mondanék rá nemet, hogy játsszam azokat a dalokat, ha megfelelő a körítés hozzá. De közben meg kell adni a tiszteletet is mindannak, amit hárman csináltunk Neillel.” Lifeson elárulta: egyáltalán nem volt könnyű megőrizni Peart daganatos megbetegedésének titkát a dobos halála előtti időszakban. „Neil megkért rá bennünket, hogy senkinek se beszéljünk róla. Szerette volna, ha ura marad a helyzetnek, mi meg a legkevésbé sem szerettük volna, ha mindenféle ember megjelenik a háza előtt meg a kocsifeljáróján a Closer To The Heartot énekelve, meg ilyesmi… Ez ugyanis nagy félelme volt. Egyáltalán nem akart ilyesféle figyelmet. És igen, roppant nehéz volt hazudni másoknak, vagy kitérni, hárítani a kérdéseket. Nagyon nehéz volt.”

A Rush ősszel harmincöt éve megjelent Power Windows nagylemezéről itt írtunk.

 

Hozzászólások 

 
#6 Eugen 2021-01-08 16:12
Az élet egy nagy she rush o! :-(
Idézet
 
 
#5 Draveczki-Ury Ádám 2021-01-08 14:42
Idézet - Gábor:
Ki az a Nagy Alben?...

Big Al, Alex Lifeson
Idézet
 
 
#4 Gábor 2021-01-08 14:32
Ki az a Nagy Alben?...
Idézet
 
 
#3 Draveczki-Ury Ádám 2021-01-08 11:42
Idézet - mjrf:
"Neil Peart halálának egyéves évfordulója alkalmából kérdezte a Rolling Stone két élő tagját a dobosról és az aktuális helyzetről. "
Itt mintha kimaradt volna, hogy "a Rush" (...a Rolling Stone a Rush két élő tagját...)

Javítva, köszi.
Idézet
 
 
#2 mjrf 2021-01-08 11:37
"Neil Peart halálának egyéves évfordulója alkalmából kérdezte a Rolling Stone két élő tagját a dobosról és az aktuális helyzetről. "
Itt mintha kimaradt volna, hogy "a Rush" (...a Rolling Stone a Rush két élő tagját...)
Idézet
 
 
#1 Barcs Bence 2021-01-08 10:58
A legnagyobb rock/metal dobosok egyike távozott a személyében. Óriási példakép.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.