Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dream Theater: Mangini ugyanolyan tag, mint a többiek

Már James LaBrie énekes is felvette saját szólamait az új Dream Theater nagylemezre, amely az eredeti tervekkel ellentétben végül nem nyáron, csak szeptember-október tájékán jelenik majd meg a Roadrunnernél. A friss interjúk szerint a banda totálisan elkötelezett az új dobos, Mike Mangini mellett, aki teljes jogú tagnak számít.

„Mike Mangini gyilkos teljesítményt nyújt az albumon", írja blogjában Richard Chycki stúdiós szakember, aki ezúttal is LaBrie fő segítsége volt az éneksávok felvételénél. James a '80-as években együtt is kezdte a komoly zenélést Richarddal a Winter Rose nevű dallamos hard rock csapatban, amelynek demóit 1997-ben az InsideOut hivatalosan is kiadta. „Dolgoztam vele LaBrie 2005-ös Elements Of Persuasion szólólemezén, és már akkor is félelmetes volt, miket művelt, de természetesen jó értelemben véve!", fogalmaz Richard.

A New York-i progresszív metalosok második Mike keresztnevű dobosa még nem vett részt az új Dream Theater album dalszerzési munkálataiban, de azzal, amit a stúdióban produkált, totálisan lenyűgözte zenésztársait. „Az emberek nem fogják elhinni, mennyire jó Mike", mondta John Petrucci gitáros a Music Radarnak, aki szerint a korábbi lemezfelvételekhez képest ezúttal az volt a legnagyobb különbség, hogy sokkal csendesebben dolgoztak, mint a dumagép Mike Portnoyjal. „Mike Mangini teljesen másképp dobol. Nagyon keményen üt, de baromi mély groove-okkal dolgozik", fordította aztán komolyra a szót Petrucci. „Majdnem az ütem mögött egy kicsivel hozza magát, de még épphogy időben. Roppant fegyelmezett dobos, teljesen egyben van, de ha valami technikásat kell csinálnia, abba is szívét-lelkét beleteszi."

Petrucci szerint Mike Mangini nem kisegítő muzsikus a Dream Theaterben, hanem teljes jogú tag, hiszen eleve ilyet kerestek Mike Portnoy helyére. „Egy rendes tagot akartunk, éppúgy, ahogyan annak idején Jordan Rudess is bekerült hozzánk. Nem szeretek időleges dolgokban gondolkodni."

A banda augusztus 4-én Székesfehérváron, a Fezenen játszik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.