Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Down: még mindig nem tudni, mi baja Rexnek

Habár a negyedik Down lemeznek idén mindenképp ki kellene jönnie, Jimmy Bower dobos a NY Hard Rock Music Examinernek adott interjújában elárulta: egyelőre csupán két-három dallal vannak teljesen készen. Az Eyehategodban is érdekelt muzsikus szerint ugyanakkor mindenképpen valami különleges várható majd New Orleans legnagyobbjaitól.

„Hamarosan elkezdünk dolgozni a dalokon, és remélhetőleg nemsokára kijön a lemez", mondta Jimmy. „A dalok inkább az első lemezre emlékeztetnek. Egy olyan banda, mint a Down, tulajdonképpen akármit csinálhat: nyomhatunk bluesnótákat, groove-os vagy kemény témákat, akármit. De szerintem ez az album inkább amolyan vissza a gyökerekhez-jellegű dolog lesz NOLA-típusú egyenes, súlyos riffekkel. Olyan a zene, mint amiket az első lemez megjelenésekor hallgattunk, Trouble, ilyesmik..."

Jimmy kérdésre válaszolva nem zárta ki azt a lehetőséget sem, amit Pepper Keenan gitáros lebegtetett meg néhány tavalyi interjúban, vagyis hogy nagylemez helyett inkább néhány single-t jelentetne meg a banda, de mint mondta, egyelőre még csak a munka elején járnak. „Igazából fogalmam sem volt, hogy ennyire kinőheti magát a Down", vallotta be Bower. „Én személy szerint éreztem a potenciált a bandában, de sosem gondoltam volna, hogy ennyi embernek bejöhet a zenénk, vagy egyáltalán ez a stoner dolog... Azóta majdnem húsz év telt el, generációcsere történt, hiszen minden ciklikusan változik, én legalábbis így látom. De biztos, hogy amikor elkezdtük, a Down teljesen egyedi volt, és most, két évtizeddel később is az. Egyszerűen hihetetlen, mennyi emberre voltunk hatással..."

A csapat több fellépést is lekötött a nyárra, többek között a Download Fesztiválon és a Sweden Rockon is játszanak majd, azt azonban nem tudni, hogy Rex Brown basszusgitáros velük tarthat-e. Rex a tavaszi amerikai koncerteken nem léphetett színpadra a Downnal, de pontosan máig sem tudni, miért: helyére a Crowbar basszer Patrick Bruders ugrott be. Brown 2009 őszén hasnyálmirigy-gyulladás miatt már kihagyni kényszerült egy komplett Down turnét (akkor egy régi New Orleans-i haver, Danny Theriot helyettesítette), de nem ismeretes, hogy most is hasonló gondja van-e, vagy netán valami más. „A legfontosabb, hogy Rex teljesen egészséges legyen. Nagyon komoly dolgokon ment keresztül, úgyhogy a kérdést tapintatosan kell kezelni. Meglátjuk, mit hoz a jövő", mondta szűkszavúan Jimmy.

Phil Anselmo énekes az egyik Rex nélküli tavaszi bulin csak annyit mondott a színpadon a témáról: „Rex nagyszerű fickó komoly problémával."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.