Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Dolores emlékére bemutatta Zombie-feldolgozását a Bad Wolves

0427badwolves Bemutatta a The Cranberries Zombie dalának feldolgozását a Bad Wolves. Ebben a számban énekelt volna az ír zenekar énekesnője, Dolores O’Riordan, aki hétfőn, tragikus hirtelenséggel vesztette életét.

Hétfőn váratlanul elhunyt a The Cranberries énekesnője, Dolores O'Riordan. A halál oka egyelőre nem ismert, azonban most kiderült, hogy a 46 éves énekesnő elvileg éppen január 16-án rögzítette volna éneksávjait a Bad Wolves első lemezéhez, amelyre vendégként hívták meg. A Tommy Vext énekest, John Boecklin dobost, Doc Coyle gitárost, Kyle Konkiel basszert és Chris Cain gitárost soraiban tudó csapat a The Cranberries legismertebb slágerét, az 1994-es Zombie-t dolgozta fel idén megjelenő első albumára, ebben bukkant volna fel vendégként Dolores. A kapcsolat gyökere, hogy a Bad Wolves kiadója, az Eleven Seven vezetője, Allen Kovac korábban éveken át menedzselte a The Cranberriest, és elküldte az énekesnőnek a feldolgozást. Doloresnek nagyon tetszett, amit hallott, és egyből jelezte, hogy szívesen szerepelne a szám új változatában.

A Bad Wolves most, az énekesnő előtti tisztelgésből közzétette a dal általuk játszott feldolgozását. „A legnagyobb megtiszteltetés volt számunkra, hogy tetszett neki a mi változatunk, és énekelni is akart benne”, mondja Vext. „Mélyen elszomorított bennünket Dolores hirtelen halála, illetve, hogy három gyermeket hagyott maga után, így a számból befolyó bevételeket a gyerekeinek ajánljuk fel. Maga a szám nagyon erőteljes, a témája pedig a mai napig annyira aktuális, hogy mindenképpen ki akartuk hozni Dolores emlékére. A szövegben van egy sor, amely az ír felkelés alatt az IRA által elkövetett bombamerényletekre utal: It’s the same old theme since 1916 / In your head, in your head, they're still fighting. Ezt megváltoztattuk úgy, hogy 2018 áll benne, ami nagyon tetszett Doloresnek, mivel lehet, hogy ma már más nemzetekről van szó, de ma is ugyanazokat a harcokat vívjuk.”

 

Hozzászólások 

 
+3 #3 III. Rambó János 2018-01-20 11:37
*képzetlen
Idézet
 
 
+13 #2 III. Rambó János 2018-01-20 11:36
Profi zenészek és énekes feldolgozzák képzelten zenekar dalát, miközben az eredeti bárdolatlan, őszinte drámája köddé válik, és jólfésült langyosvíz lesz a végeredmény. Így szokott lenni.
Idézet
 
 
+8 #1 Vox 2018-01-20 08:13
Szerintem meg egy ilyen "feldolgozásnak" nettó semmi értelme. Minden ugyanaz (azt az egy szót inkább hagyjuk), csak férfi énekessel, de az eredetihez semmit nem sikerült se hozzátenni, se átértékelni.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.