Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Deep Purple: „Gyáva, aki politikai okokból nem játszik Izraelben”

Május 14-én Izraelben koncertezik a Deep Purple, akik a felvezető sajtókonferencián leszögezték: a művészek akkor cselekszenek a legjobban, ha nem szállnak be az aktuálpolitikai csatározásokba. Ian Paice dobos egyszerűen csak gyávának titulálta azokat a zenekarokat, amelyek politikai okokból nem vállalnak fellépéseket Izraelben.

„A zenészeknek pártatlannak kell maradniuk a politikai vitákban”, szögezte le Ian Gillan énekes az izraeli Háárec napilap tudósítása szerint. „Ez olyan, mintha valaki azt mondaná, hogy a Deep Purple támogatta Tony Blair politikáját, csak mert mondjuk tíz éve volt egy koncertünk Londonban...” „A Deep Purple otthon, Angliában sem mutat túl sok respektet a politikusok irányában. Miért állnánk másképp a kérdéshez más országokban?”, tette fel a kérdést Steve Morse gitáros.

A Deep Purple most lép majd fel harmadszor Izraelben, május 14-én Ceasareában adnak két koncertet.

A zenekar szimfonikusokkal kibővített aktuális észak-amerikai turnéja június 3-án kezdődik és június 25-ig tart, az eddig ismert első európai állomás pedig július 15-én lesz a németországi Mainzban. A menetrend egyelőre nem végleges, és már az is biztos, hogy az év végén is lesznek majd efféle extra bulik: decemberre is lekötöttek két svéd és egy holland dátumot. A háttérben eközben a banda már javában tervezi a régóta esedékes új nagylemezt, aminek épp itt az ideje, hiszen legutolsó albumuk, a Rapture Of The Deep 2005 őszén került a boltokba, ilyen hosszú idő pedig még sosem telt el két Purple album között (természetesen azt az 1976-ban kezdődött nyolcéves időszakot leszámítva, amikor a csapat nem létezett). A Deep Purple-ben jelenleg Gillan mellett Roger Glover basszusgitáros és Paice dobos képviselik a legklasszikusabb Mark II felállást, Steve Morse 1994-ben került a csapatba, a billentyűs Don Airey pedig 2002-ben váltotta Jon Lordot.

A Rapture Of The Deep alapos turnéira jellemző, hogy a lemez megjelenése óta a csapat háromszor játszott Magyarországon: 2006-ban és 2007-ben a Sportarénában, tavaly pedig a Népstadion Szoborparkjában, a Stargarden Fesztiválon léptek fel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.