Shock!

április 23.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Davis: „A dubstep az új hip-hop, az új metal, az új minden”

Az idei év a vitatott albumoké, és nagyjából borítékolható, hogy a Morbid Angel Illud Divinum Insanusa, az Opeth Heritage-e és a Lulu mellé december 6-án újabb versenyző áll rajthoz a Korn dubstep DJ-kkel közösen készített The Path Of Totality lemeze képében. Jonathan Davis énekesnek azonban nincsenek kétségei a dolog életképességét illetően.

„Néhány Korn rajongó biztos belemerül majd a dubstepbe a lemez hatására", mondta Jonathan az MTV Hive-nak. „Ugyanez a Follow The Leadernél is lejátszódott: a hip-hop színtér hatalmasat robbant akkoriban. Ma már tök kommersz az egész, a dubstep színtér azonban ugyanolyan élő és pezsgő, mint az volt annak idején. Az egész arról szól, hogy az utcáról, az undergroundból érkeztél, és jó vagy valamiben. Ezek a srácok underground show-kat nyomatnak. Ilyen például Skrillex is, aki rengeteget tesz a színtérért. Egyesek szerint tönkrevágta a műfajt, mások szerint ő tette naggyá. Sokan gyűlölik, mások istenítik. És persze mindig vannak puristák – akárcsak a metalosok között. Nekünk is rengetegen mondják, hogy bezzeg az elején még igazán jók voltunk, de minden típusú zene úttörőinek fel kell készülnie az ellenséges reakciókra. Az emberek kapaszkodnak a múltba, ez pedig a jövő: ez az új hip-hop, ez az új metal, ez az új minden."

Jonathan szerint a dubstep bulik hangulata is sajátos. „Ismerjük a metal bulikat, amik tele vannak gyűlölettel: szétbaszlak a moshpitben, satöbbi... Az elektronikus zenei show-k azonban a békéről és a szeretetről szólnak, de közben durvábban zúznak, mint a metal rajongók. New Yorkban egy buli után megnéztem a Nerót, akik teltházas fellépést csináltak a Webster Hallban, a közönségük pedig tízszer keményebb volt, mint akármilyen metal közönség, amit csak életemben láttam. És a Nero lágy, popos dubstep... Találkoztam is velük a buli után, és kiderült, hogy nagy Korn rajongók. Nem is értem, miért. Úgy voltam vele: basszátok meg, csak hülyítetek! Tök jó, amikor ilyesmi történik. Csak néztem a show-t a színpad széléről, és úgy éreztem magam, mint valami régi Gary Numan bulin, az egész produkció felépítése arra emlékeztetett. Állatira élveztem, és a kölykök is élvezik. Rákattannak, mert soha életükben nem tapasztaltak még ehhez hasonlót. Én már negyven vagyok, láttam Gary Numant és az összes hasonló arcot a '80-as években... Mennyire jó volt akkoriban a zenei élet! Ez pedig ugyanolyan friss és fasza, mint a '80-as évek zenéi. Rengeteg eltérő alirányzat és szarság létezik..."

A Shock! hamarosan interjút közöl Ray Luzierrel, a Korn dobosával, aki nekünk is részletesen elmagyarázta, miért készített a zenekar dubstepes albumot.

 

Hozzászólások 

 
#9 matheusthemaggot 2011-11-11 23:16
Kíváncsian várom az új lemezt, de szerintem ez a dubstep túl van értékelve. Közel sem akkora értékű mint a hip-hop anno. Nem adok 1 évet az egésznek, mint minden divat-hullám ez is lejár egyszer...
Idézet
 
 
+2 #8 ihsahn 2011-11-11 18:41
Kövezzetek meg, de ez a dal nekem teszik. Nem az a punnyadt Korn ami az utóbbi lemezeken volt (na jó az Untitled jó volt). Hallgassátok Matrix filmzeneként:) Amúgy meg nyilván provokálni akart, h. legyen az új lemezhez újságcím.
Idézet
 
 
+2 #7 Venomádi 2011-11-11 13:21
Most se tagadom, hogy pár számot szeretek tőlük, de pl érdemes lenne azokat is meghallgatni akik 20 év után is azt mondják, hogy övék a legjobb közönség. Miért is kell szarozni valamit aminek a részese voltál? Nem fog a metál leáldozni, de az ilyen szar zenéknek sem sajnos, mert nagy rá a kereslet, és amire nagy a kereslet az nem feltétlenül igényes, nincs mögötte míves munka hogy úgy mondjam. Azok az emberek akik nem szálltak el maguktól, a háttérben volt idejük kimunkálni a dalokat, rögzíteni és eladni, és az igazán fontos embereket megtalálja az ilyen anyag. Egy olyan művész aki leszarja a listákat meg hogy mi a divat, saját felfogással és egy egészséges, média által nem károsított szellemmel dolgozik. A metál meg úgy a rock sokkal testvériesebb, sokkal inkább van kohézió közöttünk mint a discotöltelékek között. És én nem szeretem valamiért a céltalan zenei ízlésű embereket. Szerintem az új évezredben a zene nem a művészet része nem is arról szól, amit igencsak sajnálok. Nekem művészet a gitárzene, és sértésnek érzem, hogy ezt meg kell károsítani bárminemű kívűlálló dologgal. Egyfelől meg elkerülhetetlen a zene elkorcsosodása, ezzel is tisztában vagyok. Hála istennek még mindig vannak filharmonikusok , operettek ahol nem felejtették el a klasszikus zenét, és amiből igen sok gitáros merített, és inspirálódott. Mert nem érdemes máshonnan kiindulni az igazi zene a klasszikusnál kezdődik, és őt követi a rockzene. Onnan gyökeredzik minden, de még itt leszünk sokáig metálosok attól nem kell félni.
Idézet
 
 
+3 #6 Attila 2011-11-11 01:13
Idézet:
és kurvára látszik ezen az emberen, hogy életében nem tette bele a lelkét egy zenébe sem.


Na azért ez erős túlzás. Legalább az első négy Korn lemezen (főleg az első kettő dalaiból) érezni lehet, hogy Jonathan őszintén énekel, meglehet nézni a régebbi koncertfelvétel eket is, hogy miket művel, mit hoz ki belőle a zene. És a mai napig is, ha már nem teljes erőbedobással, de ugyanígy átérzi a dalszövegeit, ugyanúgy beleéli magát a dalszövegekbe (habár azért 15000xre nem lehet nagy élmény újra elnyomni a Here to stay-t).

Egyébiránt nekem is bejön ez a keverék.
Idézet
 
 
#5 Venomádi 2011-11-11 01:12
Hát végeredményben engem tényleg nem érdekel, mert a Black Sabbath már soha nem korcsosul el így, és az mindig ott lesz nekünk akik legalább ezt szeretik. Rock és metal nálam a síron túlig :D
Idézet
 
 
#4 M 2011-11-10 19:51
én kiváncsi vagyok az albumra. eddig a 2 közzétett szám nem rossz, az meg hogy mit mond jonathan engem nem igazán izgat. én inkább a zenével foglalkozom.
Idézet
 
 
+1 #3 2011-11-10 19:37
hát lehet idiótázni, meg árulózni, meg hülyézni (a duma valóban kapufa Jonathantól) de a zene szétszed. A Get Up is kegyetlen jóra sikeredett. Végre ismét fog a refrén, mint a zománcfesték és ez a dubstep-es hibrid is érdekes, izgalmas húzás. Még a végén sikerül nekik még egyet virítani.
Idézet
 
 
+3 #2 Venomádi 2011-11-10 19:08
HAHAHA szétszedte már a magyar közönség ezt a verebet? Szeretet persze, drogos kurvák, drog meg tököm is tudja még mi. Ez az ember most szembeköpte a rajongóit, a metálközönségét . Ennyit az egészről, ja meg a moshpit se utálatból megy, hanem energiák szabadulnak fel, amiből való igaz kapnak az emberek, de nem gyűlöletből. Teljesen hülye felfogás, és kurvára látszik ezen az emberen, hogy életében nem tette bele a lelkét egy zenébe sem.
Idézet
 
 
-3 #1 robidog84 2011-11-10 16:00
Ennyi baromságot régen olvastam zenésztől.
Kapj már a fejedhez Jonathan!!!!!!! !!!!!!!!!
Ember egy f..... vagy!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.