Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Dan Spitz hazudik a rajongóinak, és ellopja a hangomat”

Dan Spitz Deuxmonkey projektjében sem bírta sokáig a vándormadár természetű Wade Black énekes, aki korábban a Crimson Gloryban, a Seven Witchesben és a Leatherwolfban is hallatta óriási hangját. Black élesen tiltakozik az ellen, hogy a volt Anthrax gitáros ki akarja adni a vele rögzített felvételeket, és áttételesen perrel fenyegette meg Spitzet.

„Az egész világot felkutattam olyan muzsikusokért, akik birtokában vannak annak a tehetségnek és közös víziónak, amivel egy senki máshoz nem hasonlítható zenekart hozhatunk össze", írja friss közleményében Wade Black. „Ezt a mostani csapatomban, a Black Reignben találtam meg, de a kutatásom során egy rövid ideig dolgoztam Dan Spitz-cel is a Deuxmonkey projektjében. Gyorsan rá kellett jönnöm, hogy nem ebben a zenekarban találom majd meg a számításaimat. Szóban már akkor megmondtam Dannek, hogy ne használja a szövegeimet és az énektémáimat, mert úgy éreztem: a dalok nem ütik meg a mércémet, és nem jöhetnek ki az én hangommal. Rábólintott. Erre most, majdnem egy évvel később mégis ki akarja adni azokat a nótákat a velem készült formában, és emellett még olyan félreérthető kijelentéseket is tesz, amivel azt sugallja: még mindig a banda tagja vagyok. Az igazság ezzel szemben az, hogy Dan Spitz a saját híveinek és az én rajongóimnak is hazudik, ellopja a hangomat, az énektémáimat és az arcomat, hogy a saját céljaira használja fel ezeket."

Black a közleményben felszólítja Spitzet, hogy ne használja a vele rögzített dalokat, mert ellenkező esetben jogi lépéseket lesz kénytelen tenni. „Dan, oldjuk ezt meg peren kívül, és gyorsan rendezzük le a kérdést, hogy mindketten továbbléphessünk", kéri egykori társától Wade.

A Deuxmonkey a felszín alatt már jónéhány éve létezik, az eredeti tagságban Spitz mellett az Accept basszusgitárosa, Peter Baltes is érdekelt volt, de ő most aligha ér rá ezzel foglalkozni, hiszen a tavalyi Blood Of The Nations lemez sikeres turnéi alaposan lekötik minden idejét és energiáját. Spitz csapatának dobosa az Yngwie Malmsteen mellől ismert Patrik Johansson, az énekes személye pedig a fentiek fényében erősen kérdéses...

A régóta készülő lemezen valamilyen minőségben a Megadeth főnök Dave Mustaine is dolgozott, de az ő pontos státusza sem világos. Dan eredetileg csak egy kis vendégeskedésre kérte fel a vöröshajút, Dave azonban meglátta a fantáziát a lemezben. „Tudtam már egy ideje erről a projektről, aztán amikor bent jártam Dannynél a stúdióban, megkérdeztem tőle, hogy szerinte kész van-e az anyag", nyilatkozta még tavaly év végén Mustaine. „Érdeklődött, hogy miért kérdezem ezt, én meg felsoroltam neki, hogy itt és itt ezt meg azt csinálnám. Ő pedig azt mondta, enyém a pálya. Szóval feltűrtem az ingujjamat, és teljesen a lemezének szenteltem az energiáimat", foglalta össze a sztori lényegét Dave, aki szerint a Deuxmonkey hangzása leginkább a Soundgarden, a Disturbed és a Rage Against The Machine keverékeként írható le, vagyis nem thrashről, hanem amolyan modern metalról van szó.

Dan Spitz egy nagyon rövid ideig az Overkill egyik korai felállásában is érdekelt volt a '80-as évek elején, majd 1982-ben csatlakozott az Anthraxhez, akikkel végigzenélte a zenekar legsikeresebb korszakát. Játéka olyan klasszikus lemezeket erősített, mint a Spreading The Disease, az Among The Living vagy a Sound Of White Noise. Dan közvetlenül a '95-ös Stomp 442 album felvételei előtt került ki a csapatból zenei és személyi nézeteltérések miatt. A 2005-ös Among The Living felállásos újjáalakulás őt is visszahozta, azon a nyáron Mezőtúron is fellépett a bandával, de végül nem maradt társaival.

A gitáros napjainkban nem főállású zenész, gitározás helyett jól menő luxusórásként keresi a kenyerét, és csak mellékesen metalkodik.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Pain of Salvation - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.