Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Csakis szeretettel és tisztelettel gondolok Lemmyre és Jeff Hannemanre”

0803ddrDavid Draiman, a Disturbed és a Device frontembere nyilatkozatban cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint személyes vitája lenne Lemmy Kilmisterrel, a Motörhead főnökével annak ruházkodási szokásai miatt. Mint ismeretes, Lemmynek jóformán ugyanolyan védjegye a vaskereszt, mint a töltényöv vagy a pofaszakáll, Draiman pedig zsidó származású.

„A Gigantour everetti állomásán épp a dedikálásunk közepén tartottunk, amikor egy nagydarab fickó odafutott az asztalhoz, a képembe üvöltötte, hogy Lemmy az isten!, aztán elrohant, mint valami kiskölyök a suliban, miután kicsúfolt valakit", idézte fel Draiman a történteket. „Csakis arra tudok gondolni, hogy ez az egész azokon a hamis, ismétlem, hamis híren alapul, amely szerint Lemmy és én valamiféle vitában állnánk egymással. Hadd legyek kristálytiszta: ez nem igaz. Semmi mást nem érzek Lemmy és a Motörhead iránt, mint hihetetlen tiszteletet. A stílusuk pionírjai, igazi élő legendák mind, és a Motörhead-féle punk/metal fúzió gyakorlatilag mindenkire hatással volt, aki csak a hard rock és a heavy metal színtéren él és mozog."

Draiman szerint a téves értesülések egy régebbi interjúból erednek, amikor megkérdezték tőle, hogy mit gondol a Motörhead frontembere által gyakran viselt második világháborús szimbólumokról. „Az interjúban Jeff Hanneman is szóba került. Mivel holokauszt-túlélő családból származom, számomra érthetően roppant érzékeny témáról beszélünk", mondta most a frontember. „Azt válaszoltam a kérdésre, hogy nem érdekel, ki vagy, amennyiben náci cuccokat viselsz, problémám lesz vele. Ez ma is így van, és mindig is így lesz. Hogyan is várhatja ép elmével tőlem bárki, hogy oké legyen számomra, ha valaki náci jelképeket visel? Csakis szeretettel és tisztelettel gondolok Lemmyre és Jeffre, de számomra sosem lesz elfogadható, ha bárki is náci szimbólumokban, felszerelésekben grasszál. De ez még nem jelenti azt, hogy bármelyikükkel és akármilyen személyes vitám lett volna. Ugyanúgy meggyászoltam Jeff Hannemant, mint akárki más: óriási hatású, briliáns zenész volt, Lemmyt pedig minden idők egyik legnagyobbjának tartom. És ettől még nem kell egyetértenem ezzel a ruházkodással – nem is értek vele egyet, és soha nem is fogok. Néhány alkalommal volt alkalmam elfogyasztani egy sört Lemmyvel a Los Angeles-i Rainbow Bar & Grillben, ahol a szabadtéri részen gyakran össze lehet futni vele, amint éppen videópókert játszik, és mindig megtiszteltetésnek érzem majd, ha ismét sor kerülhet a dologra."

Draiman szerint a hasonló ügyekben a média felelőssége az elsődleges. „Az a dráma, amit az efféle sajtó által kiforgatott mondatok generálnak, és amiken utána kölykök serege csócsálódik a Blabbermouthon, a PRP-n és egyéb gyűlölködőoldalakon, nem segít a színtérnek, csakis árt neki. Az én értelmezésem szerint az nem tájékoztatás, amikor a sajtó olyan kérdést tesz fel neked, amelyről jól tudják, hogy olyan választ adsz majd rá, ami vitákat vált majd ki. Kihasználják, hogy őszintén válaszolsz, majd utána valamilyen barom híresztelést kezdenek el terjeszteni ebből kifolyólag. Ez manipuláció, méghozzá éretlen és felelőtlen. Ahelyett, hogy a testvériséget erősítenék a színtéren belül, folyamatosan vitákat és széthúzást generálnak csak azért, hogy az oldalaikon nőjön a forgalom. Ez egyszerűen szánalmas."

David a nyilatkozat végén ismét leszögezte, hogy semmi baja a Motörhead rogyadozó egészségi állapotú főnökével. „Csakis tiszteletet és csodálatot érzek Mr. Lemmy Kilmister tehetsége és eredményei iránt, még akkor is, ha netán nagy mértékben nem értek egyet azzal, hogy időről időre milyen ruhákban jelenik meg. És akkor most innentől kezdve nyugodjon is békében ez a szar pletyka, oké?"

A debütáló lemezét promotáló Device jelenleg az amerikai Gigantouron játszik, de novemberben Európában is meg lehet őket nézni az Avenged Sevenfold és a Five Finger Death Punch előtt. A trió bécsi koncertje november 22-én lesz.

 

Hozzászólások 

 
+3 #20 kamikaze 2013-08-09 15:26
Lehet, hogy nem érdemes ilyen híreket feltenni, ami bár zenészekről szól, de mint látjuk, a kommentekben azonnal előjönnek a politikai álláspontokban lévő különbségek, pro és kontra. És most az ,,mindegy" is, hogy kinek van igaza. Ez a társadalom gyakran még nem érett az ilyen témák higgadt, mértéktartó kezelésére, egyből előjönnek az előítéletek és a rossz beidegződések.
(Különben meg mindenért az elmúlt nyóc év a hibás, na meg a Feri! Nem tudjátok?) :)
Idézet
 
 
-4 #19 DRAZSEN 2013-08-08 11:12
BOGÁR
Igen elolvastuk,ahog y te is.A különbség annyi köztünk,hogy mi tudjuk értelmezni te meg nem.Idemásolom amit a faszi mondott,egyérte lműen kinyilatkozza,h ogy IGEN baja van vele.Te meg ennek ellenkezőjét írod.Menj el szövegértelmézé si tanácsadásra:
„Azt válaszoltam a kérdésre, hogy nem érdekel, ki vagy, amennyiben náci cuccokat viselsz, problémám lesz vele. Ez ma is így van, és mindig is így lesz. Hogyan is várhatja ép elmével tőlem bárki, hogy oké legyen számomra, ha valaki náci jelképeket visel?
Idézet
 
 
+7 #18 mrataxi 2013-08-07 13:49
Idézet - aztsetudodmiaze let:
mrataxi lehet h te maskepp ertelmezed de arra akartam kiterni h ne okoskodjon o mint enekes mert meg sehol sincs mas nagy enekesekhez kepest, es most nyalja mas segget miutan mocskolta nyilvanosan Hannemann-t es Lemmy-t
Mert nekik mindent megkell bocsajtani h volt holokauszt es mindenki kell oket tisztelje mert aldozatok voltak. Minket ki tisztel?

én azt nem értem, hogy írhat valaki olyat, hogy nem rasszista de hogy egy adott népcsoport összes tagja rohadjon meg, egy hsz-en belül - tényleg nem érzed, hogy itt valami ellentmondás van? legalább légy őszinte: rasszista vagy. vagy ha nem vagy az, ne írj ilyeneket. egyébként a magyarokat is sokan tisztelik, ki puskás öcsi, ki bartók, ki a tokaji, ki meg más miatt.
Idézet
 
 
-2 #17 asdasd 2013-08-07 13:28
Idézet - aztsetudodmiaze let:
mrataxi lehet h te maskepp ertelmezed de arra akartam kiterni h ne okoskodjon o mint enekes mert meg sehol sincs mas nagy enekesekhez kepest, es most nyalja mas segget miutan mocskolta nyilvanosan Hannemann-t es Lemmy-t
Mert nekik mindent megkell bocsajtani h volt holokauszt es mindenki kell oket tisztelje mert aldozatok voltak. Minket ki tisztel?


Ha téged senki, akkor inkább azon gondolkodj el.
Idézet
 
 
+2 #16 aztsetudodmiazelet 2013-08-07 13:24
mrataxi lehet h te maskepp ertelmezed de arra akartam kiterni h ne okoskodjon o mint enekes mert meg sehol sincs mas nagy enekesekhez kepest, es most nyalja mas segget miutan mocskolta nyilvanosan Hannemann-t es Lemmy-t
Mert nekik mindent megkell bocsajtani h volt holokauszt es mindenki kell oket tisztelje mert aldozatok voltak. Minket ki tisztel?
Idézet
 
 
+9 #15 Flagellator1974 2013-08-06 22:15
"David Draiman, a Disturbed és a Device frontembere nyilatkozatban cáfolta azokat a híreszteléseket , amelyek szerint személyes vitája lenne Lemmy Kilmisterrel, a Motörhead főnökével annak ruházkodási szokásai miatt."
Nos, így kell kavarni a szart. Felejthető banda, felejthető frontember, de ez zseniális.
Idézet
 
 
+18 #14 robidog 2013-08-06 21:59
Ezzel csávóval nem az a baj hogy zsidó, és mondjuk az ne is legyen! Egyszerűen egy öntelt ostoba fasz.
Aki még az élő fába is belekötne!
Scott Ian is zsidó tőle mikor lehetett ilyet hallani!?
Egy kis pöcs se több se kevesebb!
Idézet
 
 
+2 #13 bogar 2013-08-06 21:49
Elolvasta valaki ezt a hírt, vagy csak az ugatás megy?

Éppen arról beszél az emberünk, hogy annak ellenére, hogy nem igazán szereti ezeket a jelképeket, de nincs baja azzal aki viseli.
Idézet
 
 
+10 #12 grand magus 2013-08-06 20:44
Azt kéne végre megérteni,hogy a szimbólumok maguktól soha senkit nem bántottak.Mindig emberek használják őket,a saját szarjukra.Engem soha nem támadott meg,se csillag,se kereszt.
Idézet
 
 
+13 #11 Idun 2013-08-06 17:16
Igazán nem akarok okoskodni, de a horogkereszt sem volt eredetileg anno náci jelkép, de ez is pech, hogy Hitler ezt választotta az eszméje fő szimbólumának. Milyen furcsa egybeesés :) Még Kipling könyvén is szerepelt, de miután Hitler hatalomra került, azonnal levetette a borítókról a horogkeresztet. (Legalábbis így olvastam valahol.)
Idézet
 
 
+5 #10 Valentin Szilvia 2013-08-06 16:54
A zsidózó beszólásokat légyszíves tartsátok meg magatoknak, próbáljatok meg kulturált keretek között kommentelni. Köszi!
Idézet
 
 
+5 #9 Abracadabra 2013-08-06 15:35
Ez egyre gázabb srácok. :(

Én már láttam angol punk csajról képet ahogy horogkeresztes pólóban állt Siouxsie Sioux mellett, kb a nyolcvanas évekre datálható fénykép. Ennyit arról ki mit visel és mit gondol róla.
Idézet
 
 
+11 #8 mrataxi 2013-08-06 15:08
Idézet - aztsetudodmiaze let:
egy faszkalap senkihazi ez az enekes, mindig rinyal, ha zsido akkor kussoljon el es rohadjon mar meg, nem vagyok rasszista de az se munka h mindig ezek rinyalnak es azt hiszik h ok szartak a spanyol viaszt.


"ha zsidó, akkor rohadjon meg" vs "nem vagyok rasszista"

atyaég...
Idézet
 
 
-7 #7 asdasd 2013-08-06 15:05
Na végre! Lehet zsidózni teli tüdőből. Kellett már, mint egy darab kenyér.
Idézet
 
 
+4 #6 DRAZSEN 2013-08-06 14:57
Zsidó sajátosság ez a minden kínosabb szituból önmagukat sajnáltatva kijönni.Ha nem Lemmyről,vagy Jeffről lenne szó,hanem egy fiatal muzsikusról már fröcsögne felé.Holokamu,haggya d már magad Draimann úgy festesz külsőleg mint egy Skin Head,maradj csendben inkább,vagy menj a siratófalhoz,de ne felejtkezz el a lemészárolt palesztínok tízezreit is megkönnyezni
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.