Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Coverdale és Hughes még mindig napirenden tartja a Deep Purple Mk. III kérdését

Glenn Hughes szerint a következő időszakban még Jon Lord júliusi halála ellenére is megmozdulhat a Deep Purple Mk. III felállása, habár konkrétumokat nem volt hajlandó elárulni. Hughes és David Coverdale az utóbbi években többször is beszéltek róla, hogy benne lennének egy speciális turnéban.

„Daviddel minden héten beszélünk arról Jon halála óta, miként tarthatnánk életben a lángot”, magyarázta Hughes a CBS Localnak adott interjújában. „De nem akarjuk tönkretenni a zenekar örökségét. Egy csomó régi banda áll úgy össze, hogy iszonyatosan pocsékul szólnak. Jövőre lesz negyven éves a Burn. Nem akarom azt mondani, hogy ez és ez történik majd, de sosem tudhatod…” Glenn az interjúban azért hozzátette: Ritchie Blackmore semmiféle megkeresésre nem reagált a témában az utóbbi években, ami legalábbis kétségessé teheti a teljeskörű megemlékező koncertet vagy turnét…

A Deep Purple Coverdale-t, Hughes-t, Blackmore-t, Lordot és Ian Paice-t tömörítő Mk. III felállása meglehetősen rövid életű volt, alig másfél évig létezett, de ezalatt két nagyhatású albumot készített, az 1974 februárjában kiadott Burn-t és az ugyanazon év decemberében megjelent Stormbringert. A következő évben Ritchie Blackmore zenei nézeteltérésekre hivatkozva kilépett a csapatból, javarészt azért, mert nem tudott azonosulni a Hughes hozta funk/soul hatásokkal. Az albumok jelentőségét azonban ez a tény sem kisebbítette, mindkét kiadvány hatalmas sikert aratott, a Burn egyenesen a Deep Purple történetének egyik legnagyobb példányszámban elkelt lemeze lett.

Hughes már egy tavalyi interjúban is azt mondta: az újjáalakulás alapvetően egy emberen múlik, és az természetesen a gitáros. „Minden attól függ, be tudjuk-e vonni Ritchie-t, de nem vagyok benne biztos, hogy ez lehetséges. Daviddel azonban időről időre átrágjuk a dolgot. Négy évvel ezelőtt megpróbáltuk összerakni a bandát, de senkit sem sikerült leültetnünk az asztalhoz, úgyhogy nem akartunk feleslegesen terheket venni a vállunkra. Márpedig ez elég méretes teher..."

Némiképp árnyalja a képet, hogy a néhai Jon Lord 2010 őszén kissé más előjellel beszélt a Mk. III lehetséges újjáalakulásáról. „Szerintem ez egy eltúlzott álom. Tudom, hogy sokan szeretnék, ha valósággá válna, de ehhez be kellene vonni Ian Paice-t is, aki ugyebár a jelenlegi Deep Purple felállásban is érintett. Ők pedig épp új stúdiólemezt és további turnékat terveznek. Nemrég kaptam egy emailt Davidtől, és úgy tűnik, Glenn és Ritchie is benne lenne, habár nem tudom pontosan, Glenn hogy áll a dologhoz a Black Country Communion mellett... Szó se róla, szeretnék megint Ritchie-vel zenélni, de semmit sem kell készpénznek venni, ami a Mk. III-at illeti. Azt is be kell vallanom, hogy David hangjával kapcsolatban is akadnak kétségeim."

A Mk. III-ból jelenleg egyedül Paice játszik a mai Deep Purple-ben. A rockzenével immáron majdnem másfél évtizede szakított, a Blackmore's Nightban reneszánszos-folkos akusztikus muzsikát nyomató gitáros mellett ő is komoly kérdőjel, hiszen a Purple mostani tagsága aligha nézne jó szemmel egy hasonló újjáalakulást, még úgy is, ha csak néhány koncertről lenne szó. És akkor arról még nem is beszéltünk, ki lenne az, aki Lord helyére állhatna egy hasonló megmozdulás esetén…

 

Hozzászólások 

 
+6 #1 kamikaze 2012-09-14 14:17
Azthiszem nagyon gyorsan rövidre lehet(ne) zárni ezt a kérdést. Ha Blackmore nincs benne, kár is tovább elmélkedni róla. De ha benne is volna (amit erősen kétlek), akkor sincs igazán értelme Lord nélkül. Szóval felesleges ezen tovább rágódni. Nem is volna igazán értelme az egésznek, mert olyan sok, jó minőségű anyag maradt fenn ebből a felállásból.
(És persze sajnos igaza volt Lordnak Covival kapcsolatban is, mert ezeket a nótákat már nem tudná rendesen elénekelni. Mint ahogy Plant is elég sokat alibizik, vagy csak ,,szenved" az új Zep DVD-n.)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.