Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Corey Taylor: „A mai zenei színtér egy szemétdomb"

Corey Taylor ismét megerősítette, hogy szerinte nem az illegális letöltések miatt csökkennek továbbra is drámaian a lemezeladások, sokkal inkább a zeneipar agyatlan tömegtermelése és a megjelenő produkciók alacsony színvonala a hibás. „Az emberek gyakran megkérdezik, mi a kedvenc új albumom, és tíz esetből kilencszer kurvára nincs egy sem", mondta a Slipknot és a Stone Sour frontembere.

„Teljesen másképp tekintek erre az egész kérdésre, mint sokan mások", nyilatkozta a Kerrang!-nak Corey. „A zeneiparban rengeteg ember a letöltéseket hibáztatja a zeneipar állapotáért, én azonban úgy gondolom: ha a zenék legnagyobb része nem lenne szar, az emberek nem is töltögetnék le őket ingyen. Most komolyan, ki a faszom akarja kockáztatni a nehezen megszerzett pénzét olyan zenékre, amik 98 százalékos eséllyel szarok? Én biztos nem... És én még mindig veszek új lemezeket. Az emberek gyakran megkérdezik, mi a kedvenc új albumom, és tíz esetből kilencszer kurvára nincs egy sem... A mai zenei színtér egy szemétdomb."

Corey mostani szavai kísértetiesen hasonlítanak azokra, amiket 2008-ban szintén a Kerrang!-nek mondott. „Miért hibáztatnánk az embereket azért, mert letöltögetik a zenéket? A megjelenő kibaszott lemezek fele szar. Oké, van egy maroknyi banda, akiknek megveszem a lemezeit, de ezeken kívül csak a régi szarságokat vásárolom, mert a régi szarságok az igazán jók. Bocsánat! Az emberek a letöltéseket hibáztatják az eladások csökkenéséért, pedig közben mindez a lemeztársaságok hibája. A produkciók minőségéről beszélek. Ha a kiadók végre felhagynának azzal, hogy lemezszerződést vagy saját labelt kínálnak minden kibaszott nyomorultnak az utcán, akinek haja van, talán több kurva albumot is adnátok el, fogyatékosok!"

Erre persze mondhatjuk, hogy Corey viszonylag könnyen beszél, hiszen még a mai vészterhes időkben is a komoly lemezeladók táborát gyarapítja mindkét zenekarával: a Stone Sour tavalyi Audio Secrecy lemeze a Billboard-lista hatodik helyén nyitott, és már az első héten 46 ezren vették meg Amerikában, a Slipknot 2008-as listavezető All Hope Is Gone-ja pedig ugyanúgy platinalemez lett az Egyesült Államokban, mint elődei.

A Stone Sour január 20-tól az Egyesült Államokban turnézik az Avenged Sevenfold vendégeként, a Slipknot pedig késő tavasztól Európában játszik néhány kiemelt fesztiválon, de egyelőre még nem dőlt el, ki pengeti majd a basszusgitárt a tavaly elhunyt Paul Gray helyén.

 

Hozzászólások 

 
+5 #4 cápaidomár 2015-01-11 14:13
Szinte majdhogynem minden gondolatával egyetértek (ami igen ritka), csak az a gond, hogy ennek az egész szardömpingnek már Ő is része évek óta.
Idézet
 
 
-3 #3 Gérnyi Tamás 2011-07-13 08:06
Ha arra céloztál, hogy a Stone Sour mindenfajta felesleges külsőség (maszk+jelmez) és egyéb marketingfogás nélkül is sokkal érettebb, komolyabb zenét játszik, akkor maximálisan egyetértünk.
Idézet
 
 
-1 #2 Galambos János 2011-07-12 22:18
Corey Taylornak nagyon igaza van,legsziveseb ben hátbaveregetném ,végre valaki kimondta.De ugyanakkor csendben hozzátenném a Sklipnot ennek a szemétdombnak a tetején van,a Stone Sour azért más tészta nálam.
Idézet
 
 
+5 #1 Guest 2011-01-12 16:07
Érdekes ugyanakkor, hogy pont az az ember mond ilyeneket, akinek a bandája a harmadik legjobban eladható zene a világon, egyrészt mert divatzene, és olyankor könnyen okoskodik a producer, hogy mit kéne írni, mert tudja, hogy az első héten elpasszolnak jó pár százezer darabot. Meg aztán ez az egész egy hülyeség, nekem nem egy ismerősöm van, aki a jó zenéket sem veszi meg. Kurva mindegy, hogy szar a zene vagy nem, az mindig is le lesz töltve. Egyetlen egy megoldása lehet a dolognak, ha most pár millió banda abbahagyja a zenélést, és csak egy kevés marad meg. Ez azonban címeres baromság, nem következik be.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.