Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Cavalera Conspiracy: meghallgatható a Pandemonium első teljes dala

0825cccNovember 4-én jelenik meg a Napalm kiadónál a Cavalera Conspiracy harmadik lemeze, amely a Pandemonium címet kapta. Az album egyik dala, a Bonzai Kamikaze máris meghallgatható.

A Loudwire-ön mutatta be első új szerzeményét Max és Igor Cavalera duója, a Cavalera Conspiracy. A tesók John Gray producerrel készítették el a Pandemonium című új lemezt, amelyet már korábban is következetesen roppant durvának, brutálisnak jellemeztek, sőt, Max egyenesen odáig ment, hogy grindcore-os hatásokat emlegetett a felvezető interjúkban. „A Pandemonium nagyon, nagyon súlyos, a legsúlyosabb mindhárom közül. Eltökélt szándékom volt, hogy visszatérítsem Igort az Arise-korszakos dobolásához, vagyis legyen minden gyors", összegezte a törekvéseket pár hete egy interjúban. „Ez a lemez alapvetően rólam és Igorról szól, ahogy a testvérek zúznak. Majdnem grindcore a zene. Igazi diktátor voltam a stúdióban Igorral, ahogy el akartam téríteni a groove-októl, és mindenáron visszatereltem a gyors tempókhoz. Azt szerettem volna, ha a lemez nagy részén gyorsan játszik, szóval amikor elkezdett groove-os témákat ütni, mindig azt mondtam neki: hagyd a picsába a groove-ot, térjünk vissza a gyors szarságokhoz! Majdnem a címe is az lett, hogy Fuck The Groove! És a végén sikerrel jártam, haver. Tényleg nagyon durva lett az album, végig pörög az egész."

A Pandemoniumon nem lesznek vendégek, de a The Crucible című dalban a basszer Nate Newton (Converge, Doomriders) azért énekel egy keveset, és természetesen Marc Rizzo gitáros is szolgál majd pár rá jellemző villantással.

A Bonzai Kamikaze ide kattintva meghallgatható. (Beágyazni sajnos nem tudjuk, mivel exkluzív premierről van szó.)

 

Hozzászólások 

 
+2 #10 Ambivalent 2014-08-26 17:53
Idézet - matheusthemaggo t:
Olyan mintha egy lemaradt szám lenne a Conquer-ről. Ez a trashesebb megközelítés szerinetm sokkal jobban áll nekik, mint a grooveok.

És/vagy Dark Ages inkább. A verze például egy az egyben a Carved Inside verzéje ugye, és ez azért már jóval túlmutat az egyszerű, vagy simán csak érezhető önismétlés fogalmán. A csak thrash-es, (vagy akár a csak groove-os) megközelítés pont ezért nem OK Max-nél, mert semmit nem tud/nem akar benne/bennük elmozdulni. 40 percnyi ugyanaz meg egyik stílusból sem jó. A kéttőt jól tudja ötvözni szerintem, de ahhoz meg tényleg nem ártana egy kis pihenő, feltöltődés.
Idézet
 
 
+1 #9 matheusthemaggot 2014-08-26 12:16
A borító zseniális, a dal meg pont olyan, amilyennek az utolsó Soulfly-nak lennie kellet volna. Olyan mintha egy lemaradt szám lenne a Conquer-ről. Ez a trashesebb megközelítés szerinetm sokkal jobban áll nekik, mint a grooveok.
Idézet
 
 
#8 Habbal 2014-08-26 12:05
Idézet - Codename333:
igazából ettől féltem amit msot hallottam.Mért nem megy már a picsába pihenni egyet....egy jóó nagyot.....Cavalera úgy fossa kis magából a zenéket h egyszerűen már unalmas....nem elég kreatív ahhoz h hosszú távon sok jó zenét csináljon.....az első két CC nekem bejött de érzem h ez már most kuka...teljesen jellegtelen volt.Semmiylen.Cavalera pár riffjének soakdik verziója....

Nekem ez sokkal inkább tetszik mint az első 2 CC-n bármi, annak ellenére h nem sok kreativitás van benne :)
Idézet
 
 
-2 #7 Codename333 2014-08-25 23:30
igazából ettől féltem amit msot hallottam.Mért nem megy már a picsába pihenni egyet....egy jóó nagyot.....Cavalera úgy fossa kis magából a zenéket h egyszerűen már unalmas....nem elég kreatív ahhoz h hosszú távon sok jó zenét csináljon.....az első két CC nekem bejött de érzem h ez már most kuka...teljesen jellegtelen volt.Semmiylen.Cavalera pár riffjének soakdik verziója....
Idézet
 
 
+1 #6 Sárvári Gábor 2014-08-25 18:16
Idézet - pacalospizza:
így rajzoltam óvodában...


A borító az old school tetoválások stílusában készült, de gondolom úgy hogy ez is tükrözze Max szokásos mondanivalóit.
Idézet
 
 
+3 #5 Vox 2014-08-25 17:17
Amilyen pocsék, jellegtelen, unalmas volt az utolsó Soulfly, annyira önmagát másoló, kockázatmentes lesz az új CC és az a helyzet, hogy ha minden dal hozza ezt a szintet, akkor én elégedett leszek. Tetszik a dal, legalább ennyit vártam és ezt hozták.
Idézet
 
 
+1 #4 Sárvári Gábor 2014-08-25 16:09
Semmi olyan nincs ebben a számban amit az öregtől ne hallottunk volna már. DE! Szerintem! Ez a zene az utolsó két Soulfly album tükrében nem rossz! Sőt! Nekem tetszik. Én vártam ezt az albumot mert úgy vettem észre Max papa a fivére oldalán jobb dalokat ír. Vagy legalábbis nekem jobban tetszenek a Cavalera Conspiracy albumok mint az Omen utáni Soulfly albumok. És ez most is így van, szóval kövezzetek meg de én bizalommal várom ezt az albumot. Nem egy eget rengető alkotást várok, csak egy korrekt Cavalera metal dalcsokrot.
Idézet
 
 
+6 #3 Habbal 2014-08-25 13:39
Idézet - Bronson999:
Nem rossz, de már egy csomószor hallottuk ezt a számot...

Pontosan, és ezekután végképp viccesnek hangzanak Igor nyilatkozatai, miután kilépett a Sepuból azt mondta hogy már hiányzik a bandából a kreativitás, nemrég meg azt nyilatkozta, hogy semmi frissesség a Sepuban és jobb lett volna ha feloszlanak. Akkor kérdem én ezt a számot Ő hova rakja? Vagy csak a bátyja kedvéért zenél a CC-ben?
Idézet
 
 
+8 #2 Bronson999 2014-08-25 13:01
Nem rossz, de már egy csomószor hallottuk ezt a számot...
Idézet
 
 
+11 #1 pacalospizza 2014-08-25 12:53
így rajzoltam óvodában...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.