Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

But Here We Are: megjelent és végighallgatható az új Foo Fighters

Megjelent és végighallgatható a Foo Fighters új albuma, a But Here We Are. A zenekar már turnézik új dobosával, Josh Freese-zel, de az albumot még a főnök, Dave Grohl ütötte fel.

0526foo

But Here We Are címmel érkezett meg a Roswell/RCA gondozásában, június 2-án a Foo Fighters új nagylemeze. Az album Greg Kurstin producerrel készült, és az első lesz a sorban Taylor Hawkins dobos tragikus tavalyi halála óta. Mint az utóbbi napokban hivatalosan is megerősítették, a dobtémákat maga Dave Grohl játszotta fel a stúdióban. „Hangzás tekintetében az első album naivitását csatornáztuk be egy évtizedekkel érettebb, mélyebb környezetbe – mondják a lemezről. – Szövegek terén pedig brutálisan őszinte, érzelmileg igen nyers válasz ez a tíz dal a közelmúltban megéltekre. Bejárjuk az érzelmi skálát a haragtól a szenvedésen át a megbékélésig és az elfogadásig, az ezek közötti számtalan árnyalattal együtt.”

foofighters_cA dallista az alábbi lesz:

01. Rescued
02. Under You
03. Hearing Voices
04. But Here We Are
05. The Glass
06. Nothing At All
07. Show Me How
08. Beyond Me
09. The Teacher
10. Rest

A lemez most teljes egészében végighallgatható, és már javában turnéznak is vele Észak-Amerikában. Ezeken a koncerteken már a banda új dobosa, Josh Freese ül a dobcucc mögött, aki olyan előadókkal dolgozott az évek során, mint a Suicidal Tendencies, az Infectious Grooves, Danny Elfman, Chris Cornell, a Guns N’ Roses, a Devo, Rob Zombie, Avril Lavigne, az A Perfect Circle, a Nine Inch Nails, a Paramore, Bruce Springsteen, Sting, Michael Bublé vagy a The Offspring.

 

Hozzászólások 

 
#4 Lipi 2023-06-09 17:30
Ez egy 10 pontos lemez lett!Igen, van benne 90-es évek feelingje is, de a 2000-es éveket is megidézik.Nàlam rengeteget pörög, igazából nem találtam fogàst az anyagon, az utolsó dal lenne talán kicsit gyengébb, de így a lemez végére zàródalnak teljesen jó.
Idézet
 
 
#3 valarmorgulisz 2023-06-02 12:17
Idézet - Goodbye:
Nekem is tetszik. Ritka, hogy egy zenekar ilyen hosszú idővel az indulása után adja ki az egyik legjobb albumát, de nekik sikerült.


Egészen ritka, de ez most tényleg toppos lett. A Concrete nagyon közepes lett nekem, a legutóbbin találtam magamnak kedvenceket, de nem éreztem túl Foo FIghtersnek. Ez viszont egy picit best of, főleg ilyen 90-es évek vibeot érzek. Ami nekem nagyon jó érzés. Ráadásul áthatja egy nagyon szomorú, melankólikus, lebegtetős érzés a dalokat (érthető és nem túl meglepő módon). A Show me how szerintem a FOO életmű egyik legjobb "lassú" dala. Mellesleg az idei év top10-es száma lesz nálam, az fix.
Idézet
 
 
#2 Goodbye 2023-06-02 11:39
Nekem is tetszik. Ritka, hogy egy zenekar ilyen hosszú idővel az indulása után adja ki az egyik legjobb albumát, de nekik sikerült.
Idézet
 
 
#1 valarmorgulisz 2023-06-02 08:54
Fú ez is rettenetesen jó lemez lett. Nagyon visszamentek a 90-es évek hangzásához. Talán a Wasting Light óta nem tetszett semmi ennyire tőlük.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.