Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Budapessimism: hallgasd meg a Sunwharf bemutatkozó EP-jét!

1212sunwharfMegjelent a budapesti Sunwharf zenekar négyszámos bemutatkozó EP-je, a Budapessimism. A csapatban a Locust On The Saddle és a Bëlga ex-tagjai mellett jelenlegi Dalriada- és Kaldera-zenészek egyesítették erőiket.

A Sunwharf eredetileg 2012-ben alakult még Wedge néven, és 2014 októberétől működik Sunwharf elnevezés alatt. Talán a legérdekesebb velük kapcsolatban, hogy az énekesi pozíciót 2014 januárjától Rieckmann Tadeusz, a Dalriada dobosa tölti be, aki mellett Szabó Tamás gitáros (Locust on the Saddle), Szöllősi Sándor basszusgitáros (ex-Bëlga, ex-Spadeful of Dust), Sára Norbert dobos (ex-Bëlga, Blood is Fire) és Kovács Bence gitáros (Kaldera, ex-Checkpoint Charlie) alkotja az idén őszre stabilizálódott felállású bandát. A felvételek az egerszalóki Standing Waves Stúdióban készültek Sohajda Péter (Shapat Terror) irányítása mellett, valamint közreműködött egy rövidebb magyar nyelvű spoken word betéttel Vörös András is a Voiceless című dalban.

„A zenében sokféle érzés és hangulat köszön vissza, de alapvetően rock/metal a kitaposni kívánt ösvény. A készülőfélben lévő, és a tervek szerint a következő évben megjelenő Sunwharf-nagylemez anyaga zeneileg követni fogja az EP dalainak irányát, időnként kísérletezős formában például a ritmizálás terén", mondja a csapat, akik viszonyítási alapként a Corrosion Of Conformityt és a Knutot hozzák fel.

Az EP címadó dalára készült el a zenekar bemutatkozó videóklipje, amelynek rendezője Sári László, de közreműködött a munkálatokban Szöllősi Sándor is. A Sunwharf élő bemutatkozása 2015 elejére várható, addig is a minialbum a Bandcampen szabadon meghallgatható és le is tölthető.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.