Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Brutálisan őszinte, érzelmileg igen nyers válasz ez a tíz dal a közelmúltban megéltekre”

Még egy dalt tett közzé új lemezéről a Foo Fighters. A zenekar már turnézik új dobosával, Josh Freese-zel, de az albumot még a főnök, Dave Grohl ütötte fel.

0526foo

But Here We Are címmel érkezik a Roswell/RCA gondozásában, június 2-án a Foo Fighters új nagylemeze. Az album Greg Kurstin producerrel készült, és az első lesz a sorban Taylor Hawkins dobos tragikus tavalyi halála óta. Mint az utóbbi napokban hivatalosan is megerősítették, a dobtémákat maga Dave Grohl játszotta fel a stúdióban. „Hangzás tekintetében az első album naivitását csatornáztuk be egy évtizedekkel érettebb, mélyebb környezetbe – mondják a lemezről. – Szövegek terén pedig brutálisan őszinte, érzelmileg igen nyers válasz ez a tíz dal a közelmúltban megéltekre. Bejárjuk az érzelmi skálát a haragtól a szenvedésen át a megbékélésig és az elfogadásig, az ezek közötti számtalan árnyalattal együtt.”

foofighters_cA dallista az alábbi lesz:

01. Rescued
02. Under You
03. Hearing Voices
04. But Here We Are
05. The Glass
06. Nothing At All
07. Show Me How
08. Beyond Me
09. The Teacher
10. Rest

A zenekar most a Show Me How című dalt mutatta be, és május 24-én az aktuális turné is elstartolt New Hampshire-ben. Ezeken a koncerteken már a banda új dobosa, Josh Freese ül a dobcucc mögött, aki olyan előadókkal dolgozott az évek során, mint a Suicidal Tendencies, az Infectious Grooves, Danny Elfman, Chris Cornell, a Guns N’ Roses, a Devo, Rob Zombie, Avril Lavigne, az A Perfect Circle, a Nine Inch Nails, a Paramore, Bruce Springsteen, Sting, Michael Bublé vagy a The Offspring.

 

Hozzászólások 

 
#2 Zsolti 2023-05-26 09:55
Ismerve Freese előéletét, nem biztos, hogy "leragad" egy zenekarnál, bár a FF minden szempontból (presztízs, siker, pénz) megfelelhetne neki állandóra.
Az pedig, hogy Grohl nyomta fel a lemezt azért sem baj, mert óriási dobos meg azért sem, mert a legjobb lemezeiken (vagyis az első kettőn) is ő dobolt.
Idézet
 
 
#1 Az Északi Szaki 2023-05-26 07:33
Nem értem a kapkodást. Sztem fontos lett volna, hogy az új dobos legyen hallható a lemezen.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.