Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Brian Johnson is szerepel Sting új lemezén

Brian Johnson nem éppen arról híres, hogy túl gyakran vállalna vendégszerepléseket mások lemezein, most azonban kivételt tett, méghozzá Sting kedvéért: az énekes e héten megjelenő új albuma, a The Last Ship deluxe verziójának egyik dalában az AC/DC frontembere is hallatja a hangját.

Sting utoljára 2003-ban jelentetett meg klasszikus értelemben vett új stúdióalbumot a Sacred Love-val, és a The Last Ship sem minősül hagyományos értelemben ilyennek: a hasoncímű Broadway-musical zenealbumáról beszélünk, amelyet a The Police egykori forntembere jegyez, és az elmúlt három évben javarészt ezzel foglalkozott. A premier jövőre lesz, a darab központi témája pedig a hajógyártási ipar összeomlása, illetve ennek hatásai a ’80-as évek Newcastle-jére és természetesen a szereplőkre. Brian Johnson az anyag super deluxe kiadásának egyik dalában, a Sky Hooks And Tartan Paintben szerepel.

Az énekes idejébe simán bele is férnek az efféle kis kirándulások, az AC/DC ugyanis nem túl aktív idén. „Most éppen semmin nem dolgozunk”, mondta még tavasszal Cliff Williams basszusgitáros egy interjúban. „Még mindig a legutóbbi turné fáradalmait pihenjük ki, szóval mindenki elvan és a saját dolgaival foglalkozik. Angus és Malcolm Young írja az anyagokat, és ha összehoztak valamit, majd szólnak nekünk is. Összeraktak már egy csomó ötletet – van, amit jobban, van, amit kevésbé –, aztán ha elérkezett az idő, stúdióba vonulunk, vagy egy kis próbahelyre, és egy producerrel rendberakjuk az egészet. Utána pedig felvesszük, nálunk ez így működik. Biztos vagyok benne, hogy Malcom és Angus rászánja az időt a dalszerzésre, de arra még nincsenek készen, hogy a zenekar többi tagja is beszálljon a melóba.”

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.