Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Black Sabbath: Chicagóban lesz a második idei koncert

A hírek igaznak bizonyultak: valóban rendeznek még egy Black Sabbath koncertet idén nyáron a doningtoni fellépés mellett. A zenekar Chicagóban, az augusztus 3-5. között megrendezendő idei Lollapalooza fesztiválon játszik majd.

A '90-es évek utazó alternatív fesztiválturnéja 2005-ben pár napos, egy helyszínes chicagói fesztté alakult, itt játssza majd egyetlen amerikai koncertjét az újjáalakult Sabbath augusztus elején. Mint ismeretes, a banda eredetileg fullos európai turnét tervezett a nyárra, ezt azonban Tony Iommi gitáros limfómás megbetegedése miatt le kellett mondaniuk, és egyedül a június 10-ei doningtoni buli maradt a naptárban a Download egyik headlinereként. Azt egyelőre még mindig nem tudni, ki dobol majd a Sabbathban a koncerteken a visszalépett Bill Ward helyén – alighanem Ozzy jelenlegi dobosa, Tommy Clufetos, aki a hírek szerint már nagyban stúdiózik is a zenekarral Angliában az őszre várható új anyagon.

A Sabbath Lollapalooza-szereplése ugyanakkor elég pikáns, hiszen Ozzy Osbourne és felesége-menedzsere, Sharon 1996-ban éppen azért hozták tető alá az első OzzFesteket, mert a Lollapalooza szervezői elutasították az énekes azt illető megkeresését, hogy felléphetne-e a fesztiválturnén. A Lollapalooza abban az évben a Metallicával és a Soundgardennel csalogatta a nézőközönséget az Egyesült Államokban, vagyis jóval keményebb kötésű volt, mint némelyik korábbi turné, így Ozzy ajánlkozása nem volt légből kapott a következő évre vonatkozóan, mégis ajtót mutattak neki. A sors iróniája, hogy a '97-es nyári első amerikai utazó OzzFest alaposan meg is fojtotta az azévi Lollapaloozát, amelynek bevételei messze elmaradtak a várakozásoktól.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.