Shock!

május 26.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bismarck: új dalt mutatott be a Sabaton a legendás csatahajóról

Bismarck címmel új dalt mutatott be a Sabaton. A szám ugyanakkor nem kerül fel a zenekar júliusban érkező The Great War nagylemezére.

0403sabaton

Csak úgy, mindentől függetlenül közzétett egy önálló számot a Sabaton, akik már nagyban készülnek The Great War albumuk július 19-ei megjelenésére. Az 1940-ben vízre engedett, majd 1941-ben máris elsüllyedt gigászi csatahajóról szóló Bismarck ugyanakkor nem fog szerepelni a lemezen. „Egyetlen más témát sem kértek tőlünk annyian, hogy dolgozzunk fel egy Sabaton-dalban, mint ezt!”, indokolja a döntést a csapat. „A Bismarck hajó elsüllyedése roppant izgalmas történet, mi magunk is régóta meg akartuk írni, de egyetlen albumunkra sem passzolt a sztori. Ezért végül az a döntés született, hogy külön hozzuk ki, amolyan ajándékként nektek, amiért ilyen fantasztikus rajongóink voltatok az elmúlt húsz évben. A Wargamingnél és a World Of Warshipsnél dolgozó barátainknak köszönhetően ráadásul egy tényleg igen meggyőző klippel együtt mutathatjuk be nektek a dalt, ami méltó a számhoz. Magát a dalt pedig kicsit több mint egy éve írtuk, és tavaly nyáron vettük fel a Black Lounge stúdióban Jonas Kjellgrennel, akivel a The Great War lemezt is elkészítettük.”

sabaton_cTeljességgel érthető, hogy a csapat semmilyen formában nem akarta összekötni ezt a számot az új albummal, utóbbi ugyanis az első világháborúról szóló konceptlemez lesz, rajta az alábbi dalokkal:

01. The Future Of Warfare
02. Seven Pillars Of Wisdom
03. 82nd All The Way
04. The Attack Of The Dead Men
05. Devil Dogs
06. The Red Baron
07. Great War
08. A Ghost In The Trenches
09. Fields Of Verdun
10. The End Of The War To End All Wars
11. In Flanders Fields

A zenekar emellett szoros összefonódásban készítette el a lemezt saját közösségi médiás történelmi videóinak alkotóival, vagyis e téren is várhatók különlegességek tőlük. Emellett érdemes megjegyezni, hogy a The Great War lesz a banda első albuma Tommy Johansson gitárossal, aki 2016 óta játszik velük.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.