Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Big Four a franciáknak, Iron Maiden a spanyoloknak

Franciaországban a Metallica – Slayer – Megadeth – Anthrax négyes, Spanyolországban az Iron Maiden lesz a 2011-es Sonisphere fesztivál főzenekara. A Big Fournak ez a második hivatalos közös fellépése jövőre a knebworth-i angol Sonisphere után. A Maiden Varsóban is főbandaként játszik majd az eseményen.

A francia Sonisphere-re július 8-án és 9-én kerül majd sor Amnéville-ben, a Big Four pedig július 9-én, szombaton lép majd színpadra. A szintén leigazolt Slipknot a pénteki nap headlinere lesz. A Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax aznap Knebworth-ben, az angliai Sonisphere-en lép majd fel. További fellépőkről egyelőre nem szól a fáma, de a Motörhead-et is komoly Sonisphere-esélyesként emlegetik 2011-re.

A fesztiválok spanyolországi állomásán az Iron Maiden lesz a főbanda, további madridi fellépőkről egyelőre nem tudni. A nagy esemény dátuma július 16. Varsóban szintén Bruce Dickinsonék lesznek a kiemelt attrakció a Sonisphere-en, ezt a megakoncertet azonban egy hónappal korábban, június 10-én rendezik. A Maiden előtt egyelőre meg nem erősített hírek szerint a Slipknot és a Motörhead is fellépnek majd a lengyeleknél. Dickinsonék június 11-én egyébként Magyarországhoz még közelebb, az ausztriai Nickelsdorfban megrendezendő Novarockon lépnek fel. Ugyanitt a hosszú szünet után visszatérő System Of A Down-t is el lehet majd csípni a fesztivál egy másik napján.

A Sonisphere fesztiválok évek óta meghatározó eseménynek számítanak, ám igazán nagyot 2010-ben ugrott az ázsiójuk, amikor is a kelet-európai állomásokon a történelem során első ízben sikerült összehozniuk közös fellépésekre a thrash nagy négyesét. A Metallica, a Slayer, a Megadeth és az Anthrax nevével fémjelzett bulikra összesen több mint 500 ezren váltottak jegyet a régióban, és további 130 ezren nézték a világ kiválasztott mozijaiban a Szófiából közvetített fellépést. A csehországi Sonisphere-en mi is jelen voltunk, a beszámolóért kattints!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.