Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Bécsben és Prágában is meg lehet nézni a Bullet For My Valentine és a Trivium speciális turnéját

Közös turnén állít emléket a Bullet For My Valentine és a Trivium a The Poison és az Ascendancy albumoknak. Most bejelentették a kontinentális európai állomásokat, és Bécsben vagy Prágában aránylag könnyen meg lehet nézni a párost.

0227bmfvtrivium

2025-ben lesz húsz éve, hogy megjelent a Bullet For My Valentine The Poisonja, illetve a Trivium Ascendancyje. A két lemez kora meghatározó albumai közé tartozott, mindkettő másféle kiutat mutatott az akkoriban csúcsra járt metalcore-vonalból, és számtalan fiatal rajongót hozott a súlyosabb zenéknek akkoriban. A két zenekar jövőre egyesíti erőit, és közös turnén emlékezik meg a dicsőséges múltról. A koncerteken teljes egészében eljátsszák majd a klasszikus lemezek anyagát.

A korábban már bejelentett brit arénakoncertek után a zenekarok most előrukkoltak a többi európai dátummal is. A kontinentális kör Düsseldorfban startol február 3-án, és február 27-én zárul Madridban. Magyar fellépés jelen állás szerint sajnos nem lesz, de február 19-én, a bécsi Stadthallében, illetve február 22-én, a prágai O2 Arenában el lehet csípni a nagy párost. A két headliner előtt az Orbit Culture melegíti majd be a közönséget.

„A két album hatása a mai napig érződik, a modern metál DNS-ét adják – így a Trivium. – Hihetetlen belegondolni, micsoda befolyással bírtak a megjelenésük idején, mindkettő olyan volt, mint egy villámcsapás. A két zenekar egymástól függetlenül, más országban fejlődött ki, de összekapcsolt minket a dallamos heavy metal iránti őszinte rajongás, és mindketten meteorként robbantunk be. Akkoriban viszont olyan örvénybe kerültünk emiatt, hogy igazából sosem nyílt alkalmunk közösen játszani vagy kicsit hátradőlni a folyamatos turnézás, lemezfelvételek és világjárás közepette. Ez az évfordulós turné ezt szolgálja. Megünnepeljük ezt a fontos korszakot, és meginvitáljuk a rajongókat egy grandiózus estére, hogy énekeljünk, zúzzunk együtt, megünnepelve a zene döbbenetes erejét.”

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Stratovarius - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.