Shock!

november 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

„Az új lemez a régi dalokat is teljesen más fényben láttatja velem”

0214saThe Wolves Die Young címmel megtekinthető egy új klip a finn Sonata Arcticától. A zenekar új lemeze, a Pariah’s Child március 27-én jelenik meg a Roadrunnernél, egy hónappal később pedig Budapesten lépnek fel Tony Kakkóék.

„Zeneileg az album inkább a régi Sonata felé hajlik, ami azt jelenti, hogy több power metalos elem hallható a dalokban, meg persze ilyen vagy olyan formában farkasok is felbukkannak a dalokban", mondja Kakko, aki éppen ezért döntött úgy társaival egyetemben, hogy a borítón is központi szerepet kap a banda totemállata, a farkas. Emellett ez lesz a csapat első lemeze a tavaly augusztusban leigazolt úgy basszerrel, Pasi Kauppinennel. „Vannak a lemezen amolyan instant Sonata greatest hits-típusú dalok, ami jó érzés. Szerintem sikerült elérnünk azt az eredményt, amire fejben törekedtünk: úgy indultunk neki, hogy el akarjuk készíteni a Sonata Arctica következő power metalos lemezét, és meg is valósítottuk ezt. Azt kell mondanom, hogy mára már elég messzire sodródtam ettől a villámsebes, speedes, vidáman pozitív irányvonaltól, de örömmel nyugtáztam, hogy ez a stílus még mindig képes mosolyt csalni az arcomra. Ez egyben a régi dalokat is teljesen új fényben láttatja velem, és most már tökéletesen meg tudom érteni, miért élvezik olyannyira a rajongók, amit a korai időkben játszottunk.”

0109sonatac

A dallista az alábbi:

01. The Wolves Die Young
02. Running Lights
03. Take One Breath
04. Cloud Factory
05. Blood
06. What Did You Do In The War, Dad?
07. Half A Marathon Man
08. X Marks The Spot
09. Love
10. Larger Than Life

A csapat a tervek szerint a turnén is igen sok új témát játszik majd a Pariah’s Childról. „Eltelt már némi idő azóta, hogy Európában turnéztunk, szóval nagyon örülünk neki, hogy az új album első turnéja itt lesz", mondja Henrik Klingenberg billentyűs. „Nem is akarjuk vesztegetni az időt a lemezmegjelenés után, hanem azonnal nekiindulunk a körútnak, ami április 10-én indul Hollandiában, Eindhovenben. Az egész zenekar nagyon várja, hogy új dalokat játsszunk nektek, és hogy mindenkinek bemutathassuk Pasit, az új basszusgitárosunkat. Igazi szörnyeteg élőben, majd meglátjátok!"

A Sonata Arctica április 30-án a Club 202-ben lép fel a Concerto szervezésében. A csapat legutóbbi lemeze 2012 májusában jött ki Stones Grow Her Name címmel.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Kultiplex, 2007. január 12.