Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Az örmény népirtás emlékére indul turnéra a System Of A Down

1125soadIsmét megmozdul jövő tavasszal a System Of A Down, akik az 1915-ös örmény népirtás százéves évfordulója kapcsán indulnak rövid turnéra. A banda Magyarországhoz legközelebb Kölnben lesz látható.

Április 10-én, a londoni Wembley Arenában indul a System Of A Down következő, egyelőre mindössze hétállomásosnak ígérkező turnéja, amely aztán április 23-án ér véget Jerevánban, az örmény főváros főterén, a Köztársaság téren, ahol ingyen játszanak. Utóbbi dátum már csak azért is különösen fontos, mert másnap, április 24-én lesz a századik évfordulója az örmény népirtás kezdetének, amelynek során az ifjútörökök által vezetett oszmán rezsim ártatlan emberek százezreit – sőt, egyes források szerint mintegy 1,5 millió örményt – mészárolt le, illetve telepített ki szisztematikusan. Ankara a mai napig tagadja, illetve igyekszik kisebbíteni, elkenni a fajirtás tényét. Daron Malakianék karrierjük kezdete küldetésüknek tekintik, hogy minél több emberrel ismertessék meg az akkori eseményeket.

A System Of A Down idén december 13-án Los Angelesben is ad egy koncertet, aki pedig tavasszal akarja látni őket, az április 13-án, Kölnben csípheti el őket a legegyszerűbben. 14-én Lyonban, 16-án Brüsszelben, 17-én Amszterdamban, 20-án pedig Moszkvában játszanak.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.