Shock!

július 05.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Avantasia: Martin, Lucassen, Atkins, Kiske és Biff a fedélzeten

Egyre impozánsabb a készülő új Avantasia album, a The Mystery Of Time vendégeinek listája: az énekesek közül már biztos, hogy szerepel majd a lemezen Eric Martin (Mr. Big), Michael Kiske (Unisonic, ex-Helloween), Biff Byford (Saxon), Arjen Lucassen (Ayreon), Ronnie Atkins (Pretty Maids), és számos illusztris hangszeres felbukkanása is várható.

Eric Martin a legfrissebb igazolás az Avantasia projekt következő albumán, így már biztos, hogy a Mr. Big hamarosan Budapesten is fellépő torka is énekel majd Tobias Sammet új fantasy-eposzán Michael Kiske, Biff Byford és Ronnie Atkins mellett. A hangszeres szekciót olyan nagyágyúk erősítik, mint Arjen Lucassen, az egykori KISS és Union gitáros Bruce Kulick, illetve a Uriah Heep dobosa, Russell Gilbrook. Mindezzel természetesen még nincs vége a sornak, Tobias hamarosan további új érintettek kilétéről lebbenti fel a fátylat.

Az album felvételi munkálatai már folynak is a németországi Bendestorfban, a VOX Klangstudióban Sascha Paeth producerrel. Ami a sztorit illeti, Sammet szerint klasszikus rock/metal opera van készülőben egy időtlen tündérmesébe ágyazva, amelyet azonban a fantasy-környezet ellenére a modern kor eseményei ihlettek. A lemez megjelenését követően a projekt nagyszabású önálló turnéra indul: Tobias ezúttal nem fesztiválfellépésekben, hanem csarnokos bulikban gondolkodik szintén rengeteg vendéggel, grandiózus színpadi show-val és extrahosszú játékidővel, amelynek során az Avantasia összes korszakát felelevenítik majd.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. október 8.