Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Ausztriában a nemzetközi rock/metal élet krémje

0126novarockPár jó név már az idei magyar fesztiválok kínálatából is kiderült, ám ha eddig valaha is kérdéses volt, hogy aki rock/metal előadókra vágyik, annak inkább Ausztria felé érdemes vennie az irányt, hát 2014-ben biztosan nem az: az osztrák fesztiválok egészen brutális felhozatallal készülnek a nyári hónapokra.

Az osztrák fesztiválszezon legnagyobb durranása persze továbbra is a nickelsdorfi Novarock lesz június 13-15. között. Itt már eddig is tudtuk, hogy az egyik napon a Black Sabbath, a másikon pedig az Iron Maiden lesz a főattrakció, de most bejelentették a harmadik headlinert is a The Prodigy képében. Emellett további új fellépőként sorakozott fel a fesztiválon az Anthrax, a Bad Religion, a Black Stone Cherry, a Gojira, a Ghost, a Karnivool, az Uncle Acid & The Deadbeats és a Volbeat. A fentiek mellett természetesen további nagy nevek is képviselik majd a súlyosabb vonalat: ott lesz az Avenged Sevenfold, a Soundgarden, Rob Zombie és a Megadeth (akik június 16-án Budapesten is játszanak), az In Flames, az Epica, a Steel Panther, a Bring Me The Horizon, a Trivium, az Arch Enemy, Phil Anselmo és szólózenekara, a Miss May I, az Offspring, a Battlecross, a Dropkick Murphys, a Buckcherry és a Seether is.

Azt mi is többször emlegettük, hogy július 9-én az osztrák fővárosban játszik a Metallica, de bizonyára nem mindenkiben tudatosult még: ebben az esetben nem önálló buliról van szó, hanem szintén egy fesztről, a Krieau Rocks!-ról. Teljes névsorral itt még nem szolgáltak a szervezők, de az Alice In Chains, a Children Of Bodom és a Kvelertak már biztosan kisegíti majd James Hetfieldéket.

Akinek mindez nem elegendő, augusztus 1-2-án Graz mellé, a Seerockra látogathat el. Itt a Scorpions lesz az első napi headliner, akik utoljára – hihetetlen, de igaz… – 1999-ben játszottak Ausztriában, rajtuk kívül pedig a Status Quo, a Twisted Sister, a Dimmu Borgir, a Sabaton, a Uriah Heep, a Hellyeah, a John Kay’s Steppenwolf, az Airbourne és az In Extremo is fellép. Egyes hírek szerint a fesztiválon a fentiek mellett a Bullet For My Valentine, a Machine Head, sőt, Slash zenekara is ott lesz.

 

Hozzászólások 

 
+2 #3 pumpika666 2014-01-26 11:19
Idézet - Tigrisszív:
Ahhoz képest vagy egy olyan hivatalos dvd-je a Scorpions-nak, amit 2004-ben rögzítettek Bécsben....

lehet, hogy van még egy bécs nevű település :)
Idézet
 
 
+1 #2 Tigrisszív 2014-01-26 10:33
Ahhoz képest vagy egy olyan hivatalos dvd-je a Scorpions-nak, amit 2004-ben rögzítettek Bécsben....
Idézet
 
 
+5 #1 pumpika666 2014-01-26 09:32
na, remélem a szigetre akkor megint elhozzák a prodidzsáj-t :D
a többi név gondolom eszébe sem jut gerendainak, pedig lenne kit meghívni, de gondolom jó kifogás lesz, hogy ezek a nevek mind más kontinensen fognak turnézni augusztusban. persze a cseh és német fesztiválokra tök érdekes módon azért ide fognak találni augusztusra...
azért vicc hogy mindenhol már összeálltak a plakátok a fellépőkkel, nálunk meg egyik fesztivál fellépőit sem tudni(pár név kiszivárgott, de kuka majd mindegyik)
novarock-ra kéne menni...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.