Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Augusztustól stúdiózik Portnoy, Sheehan és Kotzen

Augusztusban megkezdi a stúdiómunkálatokat Mike Portnoy, Richie Kotzen és Billy Sheehan egyelőre még név nélküli power-triója. A projekt eredeti énekes/gitárosa John Sykes lett volna, ám ő idő előtt távozott a fedélzetről. A dobos szerint a hármasfogat klasszikus rockot játszik majd, de modern ízekkel.

„Emberileg nagyon szeretem Johnt, remekül kijövünk, de folyamatosan haladnom kell", magyarázta Portnoy Eddie Trunk rádióműsorában múlt pénteken. „Nem vagyok képes ülni és mondjuk a következő három évben arra várakozni, hogy végre elkészítsük a lemezt. Szükségem van arra, hogy előre megtervezzem a naptáramat, és a végére jussak a tennivalóknak. John viszont amolyan 'várjunk, várjunk, várjunk' típusú arc. Ez sajnos le is lassított minket, így aztán Billyvel azt mondtuk: csináljunk valamit. Richie Kotzen félelmetesen alulértékelt tehetség, és nemcsak gitárosként, hanem énekesként is fenomenális – akárcsak dalszerzőként, előadóként. Egy csomóan elsiklanak felette, vagy azt mondják, hogy ó, ez csak az a csóka, aki a Poisonban meg a Mr. Bigben játszott, és fogalmuk sincs róla, mire is képes igazából..."

Mike és Sheehan már két etapban is írt dalokat Kotzennel. Nyolc téma teljesen elkészült, és egy pár további csak befejezésre vár. A zenei irány Portnoy szerint klasszikus power-trió hangzású klasszikus rockzene a Led Zeppelin, a Cream, Jimi Hendrix, a Grand Funk Railroad és társaik nyomdokain, de itt-ott a Soundgardenre, az Alice In Chainsre emlékeztető modern ízekkel. Mike a The Black Crowest és Lenny Kravitzet is megemlítette viszonyítási pontként. A projektben természetesen Kotzen a fő énekes, de Portnoy és Sheehan szintén kiveszik a részüket a vokálmunkából.

Mike és Billy október 19-én Budapesten is fellép Tony MacAlpine és Derek Sherinian társaságában.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 kamikaze 2012-07-16 11:21
Én igazából arra lennék kíváncsi, hogy mi van azokkal a dalokkal vagy dalváltozatokka l, amit még Sykes-al csináltak? Mert gondolom, hogy ez a 8 teljesen kész nóta nem ugyanaz. Azokat Sykes talán, illetve bizonyosan más zenészekkel fejezhet be, ,,csak" az a kérdés, hogy kikkel és mikor? Igazán megmozdulhatna már végre, mert luxus egy ilyen szintű zenésznek ennyi évet tétlenül kihagyni. Legalább koncertezne, vagy szólólemezt készítene, de semmi. Nála lassan csak Jake E. Lee és Vito Bratta lesz lassúbb. Vagy ennyi lé folyik be még mindig a jogdíjakból? Nem hinném. Szóval mozdulj már meg John!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.