Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

At The Gates: már nem zárják ki az új album gondolatát?

Konkrétumokat ugyan nem mondott, de elméletben nem is zárta ki egy esetleges új At The Gates nagylemez elkészítésének lehetőségét a csapat énekese, Tomas „Tompa" Lindberg. A '90-es évek egyik legfontosabb európai underground bandája 2008 óta aktív ismét, de eddig kizárólag koncertekről volt szó, az albumnak már a gondolatát is elvetették.

„Mára már alapvetően megtanultam: soha ne mondd, hogy soha", mondta Tompa a Kill Your Stereo kérdésére. „Már a koncertekről is elmondtuk, hogy nem lesz több, aztán megint turnézunk... Úgy volt, hogy a 2008-as az utolsó turnénk, aztán most mégis nyomjuk a további bulikat... Mára megtanultam, hogy sose mondjam semmire azt, hogy soha..."

Az énekes persze elismerte: más manapság az At The Gates frontembereként a színpadon állni, mint a '90-es években. „A fogadtatásunk félelmetes, minden várakozást felülmúl. Előzetesen lövésünk sem volt arról, hogy ez az újjáalakulás ekkora léptékekben fut majd... Annak idején ugyanis meglehetősen frusztráló helyzetben voltunk ezen a téren: nagyon kicsi bulikat nyomtunk, és állati keményen gürcöltünk. Ma pedig az emberek eljönnek megnézni minket, és még ismerik is a nótákat... Ez állati jó érzés. Szerintem ma talán egyszerűbb lehet fiatal csapatként dolgozni, mint annak idején, mert a közönség állati támogató módon viselkedik, tökmindegy, milyen stílusú zenében utazol. Persze több banda is mozog a színtéren, akikkel versenyezned kell, amennyiben ebből akarsz karriert csinálni, de ha pusztán csak zenélni szeretnél, sokkal könnyebb ma a dolgod."

Az At The Gates a '90-es években négy nagylemezt jelentetett meg, amelyek közül elsősorban az utolsót, az 1995-ös Slaughter Of The Soult szokás kiemelni, mint az extrém metal irányzatok egyik abszolút meghatározó mérföldkövét. A csapat az album megjelenése után egy évvel feloszlott, és csak 2008-ban alakultak újjá. Az At The Gates zenei irányvonalának első számú felelőseiként számon tartott testvérpár, a gitáros Anders és a basszer Jonas a banda feloszlása óta a The Haunted soraiban üzemelnek főállásban, de az innen nemrég távozott énekes, Peter Dolving szerint az At The Gates turnéit mindig is prioritásként kezelték a másik zenekarral szemben.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Mr.Bronson 2012-10-15 16:56
Mivel a Haunted most énekes nélkül maradt (és gondolom mekkora ajánlatokat kapnak egy esetleges új albumra) nem tartom kizártnak hogy csinálnak egy albumot...A Haunted utóbbi munkáit nézve nem hiszem hogy bárki is csalódna,örömme l fogadnám a hírt :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.