Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Araya: „Jeff egy idő után már nem válaszolt az üzeneteimre”

0516jeffTom Araya már korábban is pedzegette, hogy Jeff Hanneman új dalokon dolgozott május 2-ai halála előtt, a Guitar World magazin augusztusi speciális különszámában pedig megerősítette ezt. A gitáros alkoholproblémái a Slayerben ritkán jöttek elő, de társai tudtak a gondokról.

„Rendszeresen váltottunk üzeneteket, és még egy dalt is átküldött, amin éppen dolgozott", mondta a lapnak Araya. „Szóval úgy tűnt, jól van. De amikor értesültem róla, hogy visszakerült az intenzív osztályra, összezavarodtam, főleg, hogy egy idő után nem válaszolt az üzeneteimre. Egyoldalúvá vált a kommunikáció... Otthon voltam a családommal, amikor megtudtam, hogy meghalt. Csörgött a telefon, a feleségem vette fel, és iszonyatos, rémült kifejezés jelent meg az arcán. Semmit sem mondott, csak odaadta nekem a kagylót. Rick Sales volt az, a menedzserünk, ő mondta el nekem. Letettem a telefont, a szobámba mentem, és sírtam. A családomat is keményen érintette a dolog, mert ők is nagyon szerették Jeffet. Anyámat is felzaklatta az eset, a nővéreim imádták őt, akárcsak az öcsém, aki sok ideig a technikusaként is dolgozott."

Noha tisztában voltak a gitáros problémáival, Hanneman alkoholizmusa csak ritkán volt téma a Slayerben. „Egyedül az jut eszembe, amikor a Divine Intervention turnén elő akartuk szedni a Sex. Murder. Artot", elevenítette fel Kerry King. „Azon az albumon gyakorlatilag mindent én játszottam fel a stúdióban, szóval szerintem Jeff életében nem játszotta azt a dalt, viszont folyamatosan olyan állapotban volt, hogy nem volt képes megtanulni. Így aztán Paullal és Tommal hármasban nyomtuk el, mert Jeff nem jött fel a színpadra elnyomni. Utána azt mondtuk neki: figyelj, haver, tetszik neked vagy sem, a része vagy ennek a zenekarnak, és ha úgy döntünk, hogy eljátszunk egy dalt, akkor neked is el kell játszanod azt a kibaszott dalt."

Bizonyos események csak hozzájárultak Hanneman állapotának romlásához: a legfontosabb ezek közül édesapja 2008-as halála volt. „Akkor kezdett igazán megindulni a lejtőn", vélte özvegye, Kathryn. „Talán ez volt a legkeményebb dolog, amivel egész életében szembe kellett néznie. Mikor megismerkedtünk, még nem volt olyan jó a kapcsolata az apjával, de ahogy haladt az idő, nagyon közel kerültek egymáshoz, így tönkretette a tragédia. Utána már soha többé nem volt ugyanaz. Szerintem onnantól kezdve nem törődött semmivel."

A Slayer ma este Tokajban, a Hegyalja Fesztiválon lép fel.

 

Hozzászólások 

 
+11 #8 Flagellator1974 2013-06-28 19:34
Lehet, hogy Hanneman világéletében nemcsak magának való, hanem magányos is volt? Volt egyáltalán igazi barátja? A rajongók talán, akik feltétel nélkül imádták? Ismerte valaki úgy igazán?
Idézet
 
 
-2 #7 Takács Attila 2013-06-28 18:56
Tényleg én is azt mondom hogy a Slayernek vége! Számomra a south of heaven volt az utolsó vérpezsdítő lemez! Annak idején annyira szerettem az együttest hogy forró késsel belevágtam a karomba a slayer logót! Chuck Schuldiner szavaival élve (Isten nyugosztalja) A hell awaits nélkül nem lehet élni!
Idézet
 
 
+2 #6 aztsetudodmiazelet 2013-06-28 12:20
felkene immar oszlani, eleg unalmas tema
Dave es Hanemann nelkul nincs Slayer. ugyhogy temat lezarni es nyugdijba menni.
Idézet
 
 
+3 #5 Idun 2013-06-28 11:49
Idézet - TelekiPál:
"Jeff egy idő után már nem válaszolt az üzeneteimre"

Nem lehet, hogy azért, mert időközben meghalt?

Mondd, te nem is olvasod rendesen végig? Nem tudom, mi a f*sznak vagy itt, ha nem értesz semmit, meg hát azóta eléggé unszimpatikus lettél, amióta az egyik cikkben (http://www.shockmagazin.hu/hirek/hivatalos-az-alkohol-olte-meg-jeff-hannemant) kimutattad, mekkora egy prosztó vagy.
Idézet
 
 
+2 #4 afc 2013-06-26 19:40
Idézet - TelekiPál:
"Jeff egy idő után már nem válaszolt az üzeneteimre"

Nem lehet, hogy azért, mert időközben meghalt?


Nyílvánvaló hogy nem olyan jellegű üzenetekre utalt......gondolom korábbi üzenetekre céloz
Idézet
 
 
-19 #3 TelekiPál 2013-06-26 17:11
"Jeff egy idő után már nem válaszolt az üzeneteimre"

Nem lehet, hogy azért, mert időközben meghalt?
Idézet
 
 
+2 #2 Sanctus 2013-06-26 16:53
Akkor most remélem mindenki, aki lehordta a sárga földig h milyen tiszteletlen - mert nem ment el ilyenolyan zenésztalálkozó ra hogy Jeffet ünnepelje - térdre borulva hozsannázik hogy mégis mennyire a világ legjobb embere...

*sarcasm*
Idézet
 
 
+3 #1 Bandi 2013-06-26 12:48
SLAYER ÜBER ALLES!!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Uriah Heep - Budapest, PeCsa Music Hall, 2013. szeptember 21.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Winger - Budapest, A38, 2009. december 9.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.